Otthon

6 zöldség, amit új életre kelthetsz otthon

Tudtad, hogy új életet lehelhetsz néhány zöldségbe, amit otthon fogyasztasz? Igen, ezt értsd szó szerint.

Aki szeret kertészkedni, az örömmel ültetgeti a magokat, lelkesen locsolgatja a kikelt palántákat, és boldogan várja, hogy a növények életének újabbnál újabb fázisai a szeme előtt teljesedjenek ki. Viszont jó, ha tudjuk, hogy vannak zöldségek, amiknek megismételhetjük az életciklusait. Vagyis nem kell új magokat ültetnünk ahhoz, friss zöldségekhez jussunk. Egy-egy csírás krumplit vagy fokhagymát már biztosan mindenki látott, de azt nem gondoltuk volna, hogy több zöldségnél is nagyon egyszerű dolgunk van.

Zeller

A zeller gumójának levágott, levél nélküli felső részét tegyük kevés vízbe egy kisebb edénybe, majd 3 napig hagyjuk a napfényes helyen. Ezután mehet is a földbe.

Mogyoróhagyma

A hagymagumó levágott felső részét tegyük egy pohár vízbe és tartsuk világos helyiségben. Néhány nap múlva előtör az új élet.

Fokhagyma

Amikor a fokhagymák kezdenek csírázni, dobjuk őket egy pohárba, kevés vízbe. A hajtások is finom, enyhe ízűek, salátákhoz, tésztához kitűnőek.

Bazsalikom

Tegyünk nagyobb darab bazsalikom szárakat egy pohár vízbe. A vizet folyamatosan cseréljük alatta. Amikor legyökereznek, mehetnek is a földbe az új kis tövek.

Római saláta

Tedd a római saláta torzsáját egy edénybe, és önts alá vizet. Pár nap múlva láthatod, ahogy új leveleket és gyökereket hoz majd. Ha így van, mehet is a talajba.

 

Forrás: thehumblegardener

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top