Otthon

Valentin-napi kedveskedések

Február tizennegyedikét már nem hagyjuk ki, hogy szeretteinket kicsit kényeztessük. Szívek arzenálja következik, hogy megmutassuk, milyen változatosan nyújthatod át nekik ezt a motívumot.

Tüllfodor a pólón

Könnyen lehet, hogy erre a napra meghívást kapsz a kedvesedtől. Az alkalomhoz illő lesz a felsőd, ha tüllből 3 cm széles csíkokat vágsz, és középen géppel, nagy öltésekkel végigvarrod. Az egyik cérnaszálat meghúzva fodros lesz a tüll, amit rögzíts közepére varrt vékony szaténszalaggal. Három fodorra lesz szükséged a sablonon rajzolt vonalak hosszúságában. A póló elejének belső oldalára vasald fel a közbélésből kivágott szívformát, majd kívülre a sablon szerint kézzel öltögesd fel a fodrokat, és hódítani fogsz.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Még több Valentin-napi ajándékötlet az NLCafén:

Koszorú

A bejárati ajtó lehetőségét ne hagyd ki! Csak harminc perc, és készen is lehetsz a szív alakú koszorúval. A rózsaszín különböző árnyalataiból született virágok csak hasonlítanak a szépséges azáleára, valójában selyempapírból vágott korongokból készítheted el. Ezek a szirmok nem hervadnak, és ha sikert arattál velük, maradhatnak az ajtón akár tavaszig, az igazi virágok megérkezéséig.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Legószívek

Ez a kirakójáték nem veszít a népszerűségéből, annyira nem, hogy még Valentin-napon is bevetheted. A belőle készített szíveknek biztos örülnek a férfiak, hiába piros a színe. Kockás papíron szerkeszd meg előre a kívánt szívformát, így könnyebb lesz kialakítani. Nem mellesleg már léteznek olyan boltok és webáruházak, ahol darabonként vásárolhatsz legóelemeket, használt vagy új állapotban is. Attól függően, hogy virág mellé szeretnéd a szíveket tűzni, vagy inkább felakasztanád, tedd egy pálcára, esetleg fűzd szalagra a kedves figyelmességeket.

Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Terítéshez

Ezen a kiemelt napon a közös délutáni teázás vagy kávézás bensőségesebbre sikerül majd egy kis ünnepi előkészülettel. Csak annyit kell tenned, hogy piros kartonból mintavágó ollóval vágd ki a tányéralátéteket, melyeknek a bal felső sarkaiba másold fel a sablonon megadott szíveket. Vágd ezeket körül, majd hajtsd fel a hajtásvonalak mentén. Ollózd ki a bonbontartót, hajtsd térbe az oldalait, hogy egy virághoz hasonlóan körbefogják az édességet. Végül a szalvétatartó következik, aminek a belső szíve alá csúsztathatod be az evőeszközöket.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Emlékalbum

A régebb óta együtt levő pároknak bizonyára vannak fényképeik közös, szép élményeikről. Ezek milyen jól mutathatnak egy egyedi albumban, természetesen szívekkel díszítve! Ha kedved van egy ilyet elkészíteni, a sablon alapján vágd ki pöttyös kartonból a három borítót, a pirosból pedig közéjük 8×16 cm-es lapokat. Lyukaszd ki mindegyiket irodai lyukasztóval a jelölt helyeken, és kösd össze a szalagokkal. Ragaszd fel a fülekre a fadíszeket, majd az elejére vágj a pöttyös kartonból egy szívet. Fordítsd át a másik oldalára, és metszd ki belőle az “és” feliratot. A fotóitokkal együtt ragaszthatod fel a borítóra. 

Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Valentin-napi kedveskedések

A teljes cikket a Praktika magazin, januári számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu

További érdekességek a lapból:

Üvegbúra alatt

Díszes párologtatók

Ugróiskola a szobában

Övek egyedire alakítva

Térbeli kép papírból

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top