nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Így tisztíthatod meg a levegőt otthonodban

Így tisztíthatod meg a levegőt otthonodban

Nagyon fontos hatással lehet egészségünkre, hogy milyen levegőt lélegzünk be otthonunkban, ezért nem szabad megfeledkeznünk a levegő tisztításáról sem.
NLCafé
f Ajánlom

Sajnos otthonunkban is előfordulhat, hogy a levegő szennyezett, esetleg túlságosan száraz. Ha problémát észlelünk, először próbáljuk meg lokalizálni a forrását. Az olaj-, illetve fatüzelésű fűtőeszközök például gyakori ok lehet, de ronthatja a levegő minőségét a cigarettafüst, a kisállatszőr és néhány tisztítószer is.

A legkézenfekvőbb megoldás a szellőztetés lehet – ezt nem szabad elhanyagolni, hiszen nagyon sokat javíthat a levegő minőségén. Ha a nyitott ablak nem elég, érdemes lehet komolyabb szellőztetőrendszeren is elgondolkodni.

Így tisztíthatod meg a levegőt otthonodban

Hasonlóan egyszerű, mégis fontos szempont az is, hogy kellő gyakorisággal takarítsuk otthonunkat. Így nem keletkezik majd annyi por és allergén, ami rossz hatással lehet egészségünkre. Persze ha már tisztítószerekről van szó, válasszuk inkább a természetes megoldásokat.

Szintén jó ötlet lehet egy párásító. Így megfelelő szinten tarthatjuk a levegő páratartalmát, azonban mindenképpen figyeljünk oda a filter megfelelő gyakoriságú cseréjére – hiszen egy elhasználódott filterrel csak ártunk a levegő minőségének.

Forrás: LifeHack

Megosztás Facebookon