Otthon

Ezért alszik rajtad a macskád

Te tudod, hogy miért akar rajtad aludni a macskád?

A macskák nagyon szeretnek a gazdájukkal, vagy leginkább a gazdájukon aludni. De ennek valódi okait eddig nem ismertük.

Ezért alszik rajtad a macskád

Úgy tűnik, hogy most a kutatóknak végre sikerült dekódolni a jelenséget. Íme néhány feltevés, amit a tudósok vizsgáltak.

Csak melegségre vágyik
Ez az egyik lehetséges magyarázat, azaz a testhőnk vonzza a cicánkat, és ha jobban belegondolunk, akkor ebben lehet valami, hiszen a cicák imádnak fűtőtestekre vagy kandalló elé is feküdni.

Talán az illatunk vonzza
A macskáknak köztudottan jobb a szaglásuk, mint a miénk, ezért könnyen megeshet, hogy az orruk vonzza őket mellénk. Ha ismerős illatban töltik az éjszakát, az biztonságérzetet ad számukra.

Hormonok vonzzák
Úgy tűnik, hogy nemcsak nekünk termelődik sok oxitocin, azaz jó érzést keltő szerelmi hormon az agyunkban, ha a cicánkkal vagyunk, de rájuk is hasonlóan hat a gazdival történő alvás.

Magányos
Végül, de nem utolsósorban, az is kiderült, hogy a cicák egyszerűen csak nem szeretnének egyedül lenni, és esetleg hiányoztunk nekik a nap folyamán. Ez pedig az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy a cicáink valóban szeretnek bennünket.

Olvass tovább cica témában!

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top