Otthon

Így tüntesd el a kellemetlen szagokat a lakásból – 5 módszer házilag

Hogy űzd ki a lakásból a kellemetlen szagokat házilag? Milyen praktikákkal, módszerekkel tudjuk elérni, hogy friss, tiszta levegő legyen a lakás minden szegletében? Adunk öt remek tippet!

Néhány praktikus házi trükkel is kiűzhetjük a lakásból a kellemetlen szagokat. Össze is gyűjtöttünk öt szuper és költséghatékony megoldást.

Olvass még több szuper tippet a házilag elkészíthető szerekről itt, az NLCafén:

WC

A mosdóban a drága illatosítók helyett, amelyektől körülbelül öt percig van friss illat a WC-ben, inkább próbáld ki a következőt: fogd meg a kedvenc illóolajod és cseppents belőle a WC-papír-guriga belsejébe. Mivel fokozatosan fejti ki hatását, ezért hosszú távon kellemes illat lesz a fürdőben. 

Így tűntesd el a kellemetlen szagokat a lakásból - 5 módszer házilag

Szemetes

A szemetesbe bekerülő gyorsan romló ételek hajlamosak gyorsan szagokat okozni. Nyilván a legegyszerűbb módszer, hogy megfogod a szemetet és kiüríted, de szagtalanító korongot is készíthetsz házilag. Ehhez szükséged lesz 3/4 bögre szódabikarbónára, 1/2 bögre sóra, egy citromra és 1/2 teáskanál mosogatószerre. A szódabikarbónát és a sót egy tálban keverd össze, add hozzá a folyékony mosogatószert, reszeld bele a citrom héját, majd csavard bele a levét is, annyit, hogy pezsegve összeálljon a keverék. Ezt a keveréket öntsd valamilyen formába, például muffinformába, majd egy napig hagyd állni. A kész szagtalanító korongból tegyél a szemetesbe, és meglátod, a szagoknak hűlt helye lesz. 

Így tűntesd el a kellemetlen szagokat a lakásból - 5 módszer házilag

Saját készítésű légfrissítők

Az egész lakásban kellemes illatot varázsolhatsz saját készítésű légfrissítőkkel. Ehhez egy szórófejes flakonban keverj össze desztillált vizet, egy kevés alkoholt és 10-20 csepp illóolajat. Érdemes markánsabb illatú olajokat használni. 

Így tűntesd el a kellemetlen szagokat a lakásból - 5 módszer házilag

Szekrény

Az örök klasszikus a levendulazsák. Készíts egy laza szövésű zsákot, amibe tölts szárított levendulát. Akaszd be a szekrényedbe és a nyugtató levendulaillatot sokáig fogod érezni. 

Így tűntesd el a kellemetlen szagokat a lakásból - 5 módszer házilag

Hűtő

Elfelejtett ételek, félig rohadt zöldségek – a hűtőben egy idő után elég kellemetlen szagok terjenghetnek, ha nem figyelünk oda. Tetszik vagy sem, neki kell állni kimosni, de a drága tisztítószerek helyett inkább használj ecetet és vizet. Az ecet nemcsak tisztít, de fertőtlenít is. Miután végeztél, egy kis tálkába tegyél egy evőkanál szódabikarbónát és tedd be a hűtődbe. A szódabikarbóna ugyanis magába szívja a kellemetlen szagokat.

via

Így tűntesd el a kellemetlen szagokat a lakásból - 5 módszer házilag

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top