Otthon

Egy helyiség, két funkció: nappali és szülői háló

Hogy rendezzük be a nappaliban a szülői hálót, amikor a korábbi hálószobából gyerekszoba lesz, a szülők pedig költözni kényszerülnek?

Sok pár él nappali plusz egy hálószobás lakásban, és bizony, amikor a gyerek(ek) megszületnek, akkor az addigi hálószobából gyerekszoba lesz, a szülők pedig a nappaliba költöznek. Hogyan sűrítsünk két funkciót egy helyiségbe? Hogyan szeparáljuk el a különböző funkciókat? Ebben segítünk most.

A két legegyszerűbb megoldás, ha kinyitható kanapét vásárolunk vagy egy galériaágyat állítunk a nappaliba. Akiknek nincs tériszonyuk, és ahol a belmagasság engedi, ott érdemes a galériaágyat választani. A galéria alatt elfér egy kanapé, így megmarad a nappali eredeti funkciója, de akár egy dolgozósarok is berendezhető alatta. Vásárolhatunk előre gyártott galériaágyat is, de csináltathatunk is a szobára szabottat.

A kinyitható kanapé előnye, hogy reggel gyorsan összecsukható, így napközben kanapéként funkcionál. Ha pedig ágyneműtartósat választunk, akkor a párnákkal, paplanokkal sem lesz gondunk.

Ha a tér elég nagy, és engedi, akkor akár egy franciaágyat is beállíthatunk a nappaliba. Ekkor figyeljünk rá, ha csak jelzésértékűen is, de legyen elszeparálva az ágy. Térelválasztóként használhatunk polcokat, szekrényeket, sőt függönyt is. De az ágyat akár egy megemelt dobogóra is tehetjük, így a szinteltolással különítjük el a szoba többi részétől.

Olvass még több cikket hálószoba témában itt, az NLCafén:

Galériaággyal

A galériaágyas verzióhoz a vidám sárga színt választottuk ki. Érdemes kis méretű kanapét tenni a galéria alá, így helyet takarítunk meg. Fontos, hogy többfunkciós, praktikus bútorokat vegyünk, a hagyományos dohányzóasztal helyett vásároljunk például egy ládát, amit tárolásra is használhatunk.

Egy helyiség két funkció: nappali és szülői háló

1. Sárga kanapé, Ikea 22 990 forint
2. Tároló láda, Butlers 79 990 forint
3. Csíkos szőnyeg, Ikea 12 990 forint
4. Madaras párna, F&F Home 2490 forint
5. Sárga ágynemű, H&M Home 5990 forint
6. Galéria ágy, Ikea 64 990 forint

Kinyitható kanapé

A kinyitható kanapé esetében szükségünk lesz éjjeliszekrényre. Hogy ez napközben ne legyen zavaró az enteriőrben, válasszunk például egy hokedlihez hasonló modellt. A kutya alakú, hazai designlámpa pedig nemcsak az esti olvasáskor lehet a szoba dísze.

Egy helyiség két funkció: nappali és szülői háló

1. Rózsaszín szőnyeg, Ikea 9990 forint
2. Párna, H&M Home 1290 forint
3. Éjjeliszekrény, Jysk 5000 forint
4. Kinyitható kanapéágy, Ikea 89 990 forint
5. Lámpa, Luminose 149 euró

Inspirálódj a következő nappali–hálós fotókból:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top