Otthon

Így hasznosítsd újra a karácsonyfád

Közeledik vízkereszt napja, január 6-a, amikor a legtöbb család megszabadul a karácsonykor még oly kedves, de azóta levitézlett karácsonyfától.

Nem feltétlenül kellene a fenyőknek tüzelőként végezniük, hisz vannak ennél környezettudatosabb és praktikusabb megoldások is. Bár a kivágott fákat újraéleszteni nem tudjuk, a kertben még újrahasznosíthatóak a karácsonyfák. Ehhez gyűjtöttem össze pár ötletet.

 Tápanyag savanyú talajt kedvelő növényekhez

A lehullott tűleveleket semmiképp ne dobjuk ki, szórjuk a savanyú talajt kedvelő növények tövéhez. A begónia, rododendron, magnólia, hortenzia mind hálás lesz érte.

Talajtakaró

A karácsonyfa tűleveleit és az apróra vágott gallyakat sáros területek járhatóbbá tételére is használhatjuk. Mulcsként a talaj kiszáradását gátolja. Az ágaprítóval összevágott fenyőfa járólap lehet, utakat díszíthet, szegélyként szolgálhat.

Dísztárgyak készítése

A fenyőfa korongokból különböző tárgyakat készíthetünk, pl. poháralátétet, következő évre karácsonyfadíszt, vagy akár a tavaszi ajtódísz alapja is lehet. A normann fenyő megszáradt ágait levágva téli lakás- vagy kertdekorációt készíthetünk.

Tippek karácsonyfa újrahasznosításához

A folytatásért kattints Balkonada caféblogjára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top