Otthon

Nézz be egy shabbychic stílusú otthonba

Mi az a shabbychic stílus? Nem hallottál róla, de kíváncsi lennél rá? Összegyűjtöttük a fontosabb jellemzőit, és mutatunk pár igazán romantikus shabbychic otthont is Pascal Rita otthontervező segítségével!

Shabbychic: a javíthatatlan romantikusok stílusa

“A shabbychic jelentése: kopott sikk, elegancia. A szót egy újságírónő alkotta meg, az Egyesült Államokban már a 90-es években virágzott ez a trend, a nagyobb városokban – Los Angelesben és San Franciscoban – terjedt el leginkább. Színvilágát tekintve a fehér az uralkodó, amit tovább erősítenek a megjelenő pasztell árnyalatok. A tört fehérek, bézsek, halvány rózsaszínek, finom türkizek és mentaszínek gondoskodnak a könnyedségről, itt-ott óarannyal és ezüsttel kiegészítve. A stílus fontos jellemzője, hogy a terek nincsenek túlzsúfolva” – meséli Pascal Rita otthontervező.

Fotó: pascalhomedesign.hu
Fehér bútorok, koptatott padló. Fotó: pascalhomedesign.hu

Shabbychic: átmenet a divatos és elegáns között

A shabbychic bútorok alapvetően kecses formájúak, már önmagukban elegánsak. Az antik hatású, vintage darabok nélkülözhetetlenek. Ezek legtöbbször fehér, esetleg pasztellszínűek, régiek vagy régiesek. “Fontos, hogy ha a bútor nem elegáns, hanem egyszerű, koptatott, akkor a kiegészítők legyenek kicsit arisztokratikusak. Ha a bútor fenséges, akkor pedig a dísztárgyak lehetnek szerényebbek” – mondta Pascal Rita.

Fotó: pascalhomedesign.hu
Rózsás minták mindenütt. Fotó: pascalhomedesign.hu

A shabbychic nagyon ritkán használ szőnyegeket, annál fontosabbak a függönyök, ágytakarók, díszpárnahuzatok. Fontos hozzávalók még: a csipke, a hímzés, a francia életképekkel díszített anyagok és a fodrok. A shabbychic nem szereti a szabályos rendet, inkább a hanyag elegancia a sajátja.

Egy igazán romantikus háló. Fotó: pascalhomedesign.hu
Egy igazán romantikus háló. Fotó: pascalhomedesign.hu

Tipp: ügyesebb kezűek bátran nekiállhatnak egy igazi shabbychic berendezés elkészítésének, ehhez elég, ha lefestjük a bútorokat, majd csiszolópapírral visszakoptatjuk (ugyanez igaz a padlóra is)!

Olvass még otthon témában itt az NLCafén:

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top