Otthon

A külön ágy valóban jót tesz a kapcsolatnak?

Egyre több olyan történetet hallani, hogy hosszú ideje együtt lévő párok külön ágyban alszanak. De vajon valóban jót tesz ez a kapcsolatnak, vagy inkább még jobban szétválasztja őket?

Adott egy házaspár, nagy gyerekeik már kirepültek a családi fészekből, és mikor újra összejön a család, kiderül, hogy a házaspár külön ágyban, sőt akár külön hálószobában is alszik.

A gyerekek erre persze aggódni kezdenek, hiszen el sem tudják képzelni, mi vesz rá egy elvileg boldog párt arra, hogy külön töltsék az éjszakákat.

A külön ágy valóban jót tesz a kapcsolatnak?

De valójában nincs ok az aggodalomra!

Ha a pár két tagja különböző alvásritmusban alszik, vagy az egyik fél horkol, ami a másikat zavarja, sokkal hosszabb és meghittebb kapcsolatban élhetnek tovább, mint kialvatlanul, minden reggel fáradtan ébredve, mérgesen a másikra.

A szexuálterapeuta hozzátette, hogy a szex úgyis működik, ha az alvás külön ágyban zajlik, sőt talán még izgalmasabb is, mint a minden éjszakát együtt töltő pároknál.

Olvass tovább alvás témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top