Otthon

Így néz ki egy minimál stílusú lakás – fotók

Natúr színek, felületek, nagy terek, kevés bútor, letisztultság – ezek egy minimál lakás főbb jellemzői. Van, aki imádja, és van olyan is, akinek nagyon idegen ez a lakberendezési stílus.

A minimalista stílus modern művészeti irányzatként az 1960-as, 1970-es évek Amerikájában alakult ki. A minimalizmus hívei abból az alapfeltevésből indultak ki, hogy “a kevesebb többet jelent”.

A minimál stílus megosztja embereket, sokan ridegnek és életidegennek tartják, mások azonban igénylik, hogy otthonuk végtelenül letisztult, ingerektől mentes legyen” – mondja a stílusról Pascal Rita otthontervező.

Fotó:pascalhomedesign.hu
Egy minimál stílusú nappali (Fotó: pascalhomedesign.hu)

A minimál térigényes stílus, megköveteli a bútorok szellős elhelyezését. A több bútor bezsúfolása a stílus rovására megy, és elveszíti a “rend” érzetét. A stílus semmiben nem esik túlzásba, a burkolatok, textilek anyaga és színe mindig egyszerű, hivalkodástól mentes. 

//pascalhomedesign.hu/
Valóban egyszerű és letisztult (Fotó: pascalhomedesign.hu)

A minimálra jellemző anyagok a natúr fa színek és felületek, alumínium, simított beton, kő, átlátszó és színezett üvegek, fémek és kiváló minőségű műanyagok. A stílus színei a fehér, a fekete, a szürke és a halvány pasztell. A minimál stílusnál a sok természetes fény elengedhetetlen. A mesterséges fény általában egyszerű, egyforma, letisztult lámpák, állólámpák segítségével jelenik meg a térben.  

//pascalhomedesign.hu/
Minimál stílusú konyha (Fotó: pascalhomedesign.hu)

Pascal Rita tanácsa azoknak, akik minimál stílusú lakást szeretnének:

A minimál stílusú lakás nem pénztárcakímélő, de egy modern stílusú otthon ötletszerzéséhez mindenképpen ideális. Továbbá ez a stílus nem való azoknak, akik picit is rendetlenek, mert a széthagyott holmik megtörik a tökéletes rendet, ami a minimál alappillére. 

Olvass még otthon témában itt az NLCafén:

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top