Otthon

Csináld magad: csokis ajakápoló

Ökoanyu kipróbált receptet hozott, ami biztosan jót tesz az érzékeny bőrnek.

Ránéztem az egyik kedvenc oldalamra, az Időképre (azért is kedvencem, mert kis felöltözött emberke mutatja, hogy mit kellene aznap felvennem), és konstatáltam, hogy habár ez még egy elég napos hétvége volt, de jön a hűs, itt az ideje elkészítenem a szájápolómat. A szám sajnos eléggé érzékeny, ha valamivel sokat kell törődnöm, akkor ezzel. Ezt a szuper receptet tavaly tanultam a Kencesuliban, és egy teljes télnyi használat bizonyítja, hogy működik.

Csináld magad: csokis ajakápoló

Könnyebb dolgoznunk a mennyiségekkel, ha egyszerre több adagot csinálunk belőle (10 adag esetén már digitális konyhai mérleggel is kimérhetjük a hozzávalókat), csinálhatunk az egész családnak és a barátnőknek, és akkor a költségekbe akár bele is szállhatnak. De szerintem egy karácsonyi kényeztető csomagba is pottyanhat belőlük egy-egy.

Pálmavajam nincs itthon, de a sheát sok mindenre használom, úgyhogy idén szerintem azzal fogom csinálni. Íme a hozzávalók:

  • 1 gramm méhviasz
  • 4 gramm pálmavaj
  • 1 gramm olívaolaj
  • 1 gramm étcsokoládé

Hogy pontosan hogyan készül a szuper ajakír, az kiderül Ökoanyu posztjából, ide kattints a folytatásért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top