nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Koszorúkészítés mindenszentekre selyemvirágokból

Koszorúkészítés mindenszentekre selyemvirágokból

Koszorút kétségtelenül egyszerűbb a virágboltokban vásárolni. Ugyanakkor a selyemvirágokkal díszített koszorú készítése nem különösebben bonyolult, megéri elbíbelődni vele. Ráadásul egy saját készítésű koszorút rakhatunk elhunyt szeretteink sírjára mindenszentek napján.
NLCafé
f Ajánlom

Ehhez az egyszerűen elkészíthető gyönyörű koszorúhoz használhatsz selyemvirágokat, de köthetsz bele élő rózsákat vagy bármilyen, neked tetsző virágot is. Ha eldöntötted, hogy idén magad készíted a koszorúdat, akkor máris mutatjuk, milyen eszközökre lesz szükséged, és lépésről lépésre, hogyan csináld.

Ezekre lesz szükséged a koszorú elkészítéséhez

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Szerezz be koszorúalapot, a szalmából vagy bármilyen egyéb puha anyagból készült a legjobb, hiszen azzal a legegyszerűbb és a legkönnyebb dolgozni. Nagyobb selyem- vagy élővirágra is szükséged lesz, színenként 3-3 darabra, valamint ollót, fogót és néhány vékony, könnyen hajlítható drótot készíts még elő. A kellékeket hobbiboltokban vagy a virágárusoknál is meg tudod venni.

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Így készítheted el saját koszorúdat

Vágd le a virágok szárát és óvatosan tekerj mindegyikre drótot. A drótokat vágd kb. 5-6 centi hosszúra, majd egyesével szurkáld a virágokat a koszorúba. Helyezheted színenként elrendezve vagy vegyesen is, de levelekkel, apró tobozokkal is díszítheted a koszorút.

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Fontos, hogy a virágokat úgy illeszd a koszorúra, hogy azok láthatóan eltakarják az alapot. A virágok színével harmonizáló masnikkal is díszítheted a koszorú oldalát, eltüntetve azokkal a kilátszó részeket. A szalagból köss masnit, majd a drótot óvatosan tekerd át a csomó körül, vágd méretre, és szúrd a koszorúba.

Így készíts magad selyemvirágokból gyönyörű koszorút

Így néz ki az elkészült koszorú

Ízlésed szerint variálhatod a koszorút. Tűzhetsz bele rózsákat, gyöngyöket, de díszítheted színes, száraz virágokkal is. Lehet egyszínű, elegáns fehér, vagy vidám színes.

Készíthetsz koszorút színes filcanyagok felhasználásával is

További koszorú témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Megosztás Facebookon