Otthon

Halloween: 4 szuper dekorációs ötlet

Szuper dekorációs ötleteket találtunk halloweenre. Az elkészítésük egyszerű, mégis mutatósak, ugyanakkor olcsón és gyorsan elkészülhetsz még időben bármelyikkel.

A halloween a tengerentúlról származó ünnep, de már itthon is évek óta nő a népszerűsége, így egyre többen szerveznek vicces-rémisztgetős bulit október utolsó hétvégéjén. Készíts velünk szó szerint látványos, és szó szerint szellemes halloweeni dekorációkat gyorsan, egyszerűen és olcsón.

1. halloweeni dekoráció: csodásan világító tökök

Helloween: 4 szuper dekorációs ötlet

A dekorációhoz szerezz be nagyobb méretű kerek formájú egy vagy több sütőtököt. Mosd meg alaposan, papírtörlővel töröld szárazra. Éles késsel a szár felőli oldalon vágj le kb. két-három ujjnyi vastagságú szeletet. Kanállal vájd ki a tök közepét úgy, hogy a héj belső felén legalább egy centi vastagságban megmaradjon a hús, és a tök stabilan megálljon. Kézi fúrógép segítségével fúrj óvatosan tetszőleges minták szerint kisebb és nagyobb lyukakat a tök oldalára. Filccel be is rajzolgathatod előre a lyukak helyét. Végül helyezz a halloween-tök közepébe nagyobb gyertyát, és tedd rá a száras levágott részt.

2. halloweeni dekoráció: szellemes gyertyák

Helloween: 4 szuper dekorációs ötlet

Válassz néhány különböző méretű fehér gyertyát. Fekete, közepesen vastag kartonpapírból vágj ki háromszögeket, köröket, melyeket szellemarc formákban rögzítsd ragasztóval a gyertyákra. Máris elkészültél a vérbeli halloweenes dekorációval.

3. halloweeni dekoráció: szellemes lufik

Helloween: 4 szuper dekorációs ötlet

Ehhez a dekorációhoz érdemes héliummal töltött, fehér és narancssárga lufikat beszerezni. Vastagabb fekete filctollal rajzolj a lufikra szemeket, szájat, orrot, és a madzagokat összekötve rögzíts például egy nagyobb kődarabhoz, hogy ne repüljenek el.

4. halloweeni dekoráció: ehető szellemek

Helloween: 4 szuper dekorációs ötlet

A legnagyobb sikert egészen biztosan ezekkel az ehető halloweenes dekorációval gyűjtheted be. Néhány banánra, mandarinra, kivire és csokoládéra lesz hozzá szükséged. A banános szellemek elkészítése pofonegyszerű. Vágd ketté a banánokat. A gőz felett felolvasztott csokoládéból kiskanál segítségével alufóliára cseppent kör alakú kisebb-nagyobb formákat. A félig megdermedt csokiköröket helyezd rá a banánokra.

A mandarinok héját távolítsd el, és mindegyik közepébe tégy egy kis darabka kivit, melytől úgy tűnik, mintha mini sütőtökök lennének. Végül rendezd tányérra a banánokat és a mandarinokat.

Nézd meg az öt perc alatt elkészíthető halloweeni dekorációkat is

További halloween, dekoráció témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top