Otthon

Már 20 ezer lakás van a Nemzeti Eszközkezelőnél

Az év első kilenc hónapjában további ötezer ingatlant szerzett meg a Nemzeti Eszközkezelő, ezzel megközelíti a húszezret a szervezethez került lakások, házak száma.

Három évvel ezelőtti indulása óta az adósmentő lehetőség már 110 ezer ember lakhatását garantálta, és a programba bekerült, hitelüket fizetni nem tudó, szociálisan rászoruló banki adósok összesen 160 milliárd forint kötelezettségtől szabadultak meg – írja a Magyar Idők.

Garantált lakhatás

A Nemzeti Eszközkezelő eddig Borsodban vásárolta meg a legtöbb ingatlant, de Szabolcsban, Hajdú-Biharban és Békésben is az átlagot jóval meghaladó mennyiségben kerültek hozzá lakások. Egy-egy ingatlanért átlagosan 3,7 millió forintot fizettek. Lényeges ugyanakkor, hogy a megvásárolt lakások, házak forgalmi értéke ennél jóval nagyobb, átlagosan 8,1 millió forint.

20 ezer lakás a Nemzeti Eszközkezelőnél

Adósmentés

Az eszközkezelőhöz beérkezett felajánlások száma már a 27 ezret is meghaladta, ám eddig nagyjából 2500 ügyben kellett elutasító döntést hozni. A gondot sok esetben az okozza, hogy a felajánlott ingatlan műszaki állapota nem éri el a megkövetelt szintet. De gyakorta jelent problémát az is, hogy a kérelmező nem igazolja megfelelő módon a lakcímét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top