Otthon

Egy évig pénz nélkül él egy ausztrál pár

A 24 éves Rachel Newby és 26 éves párja, Liam Culbertson kipróbálják, hogy milyen egy teljes éven keresztül pénz nélkül élni.

A pár először is épített magának egy egyszerű kis házat Victoria állam egyik vidéki területén, West Gippslandben, egy ismerősük telkén. Az épülethez javarészt újrahasznosított anyagokat használtak fel.

Az ételeiket maguk igyekeznek megtermelni, a kacsáik tojásait fogyasztják, illetve helyi gazdáknak segítenek, friss terményekért cserébe. Esővízben tisztálkodnak, és a ruháikat is abban mossák kézzel, hiszen semmilyen gépet nem használnak.

 

Egy évig pénz nélkül élt egy ausztrál pár

 

Rachel két évig dolgozott egy organikus farmon, míg Liam a sarkvidéken utazgatott, és mindketten már korábban is igyekeztek minél inkább környezetbarát módon élni. Ezekkel a tapasztalatokkal vágtak bele idén januárban a pénz nélküli életbe.

Persze meg kell küzdeniük nehézségekkel, a földdarab például, amin gazdálkodni próbálnak, meglehetősen terméketlen. Amikor végképp kifogynak az ételekből, kénytelenek elmenni kukázni.

Bármennyire is szerették volna teljesen elkerülni a pénz használatát, kétszer meg kellett szegniük a fogadalmukat. Liamnek pár hónapja fogorvosra volt szüksége, és az ellátásért 300 dollárt kellett fizetniük.  Rachelnek pedig vásárolniuk kellett tavasszal egy új kerékpárt.

A pár azt mondja, boldogok így, azt pedig még nem döntötték el, hogy az egy év leteltével visszatérnek-e a civilizációba vagy sem.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top