Otthon

Lakást vennél? Ne halogasd tovább!

Most érdemes lakást venni: elindultak felfelé az árak, csökkennek a hitelkamatok, júliustól pedig állami támogatást is vehetsz igénybe.

A lakásárak valamikor 2014 közepére érték el a padlót, onnantól folyamatosan felfelé tartanak – írja a hirado.hu. Nem kell pánikba esned, a lakások drágulása várhatóan lassabb ütemű lesz. Az viszont tény, hogy most nagyon sokan vásárolnak. A legkelendőbb lakások a 40-60 négyzetméteres ingatlanok, mert ez már egy jól élhető méret, a fenntartása még nem drága. Az ilyen méretű lakásokat a befektetők is szeretik, mert könnyebb ki- és eladni.

Sokat dobhat a lakások keresletén, ha júliustól életbe lép a CSOK (Családok Otthonteremtési Kedvezménye), hiszen a támogatást 500 ezertől 3,25 millió forintig lehet majd igénybe venni. Előnyt jelent, hogy az állami támogatás használt lakás vásárlása esetén is felhasználható. A használt lakások jelenelg a forgalom 95-96 százalékát teszik ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top