Otthon

Anyák napja: 3 csodaszép virágcsokor édesanyádnak

Virágot adni mindenkor öröm, anyák napján pedig még felemelőbb érzés. Milyen virággal fejezd ki szeretetedet édesanyádnak, nagymamádnak? Három csodaszép javaslatunk is van hozzá.

Virágot adni anyák napjára épp oly felemelő érzés, mint az ajándékozottnak kapni azt. Fejezd ki szeretetedet virággal, lepd meg édesanyádat, nagymamádat a három legszebb egyikével.

Virág anyák napjára: frézia

Ez a gyönyörű és vidám színekben pompázó tavaszi virág lehet az egyik legszebb ajándék anyák napjára. Nincs olyan nő, aki kedvelné a fréziát. Nagyon jól mutat egyetlen szál is kevés zölddel összekötve, csokorban ajándékozva varázslatosan szép anyák napi ajándék.

Ajándékozhatod a fréziát cserépben is, nemcsak vágott virágként, hiszen a növény nagyon jól érzi magát teraszon és a kertbe ültetve is. Napos, félárnyékos helyen, rendszeresen, de nem túlöntözve érzi magát a legjobban.

Frézia csokor

Frézia (fotó: Alessandro Tortora / Alamy / Alamy / Profimedia)

Virág anyák napjára: krókusz

A leggyakrabban sárga, fehér és lila színekben pompázó krókuszok káprázatos tavaszi látványt nyújtanak. Vágott virágként nem árusítják, virágcserépben ugyanakkor nagyon jól érzik magukat, a virághagymák át is teleltethetők. Üde anyák napi meglepetés lesz, ha erre a növényre esik a választásod.

A krókusz nagyon jól érzi magát balkonládában, vagy a teraszra ültetve. Igaz csupán két-három hétig virágzik laza földben, napos helyre állítva, csodálatos látványa mégis megéri a fáradozást.

Virág anyák napjára: az orchidea

Ezzel a rendkívül nőies virággal lehetetlen tévedni. Igazi anyák napi ajándék lehet bármilyen színben is választod. Virágaiban több héten át gyönyörködhet édesanyád, nagymamád.

Párásabb, azonos hőmérsékletű, világos, de nem túl napos helyen érzi magát az orchidea a legjobban. Azt is nagyon kedveli, ha időnként langyos vízzel permetezed.

orchidea

Orchidea (fotó: Profimedia)

Inspirációk anyák napjára!

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top