Otthon

Így dekoráld a kertedet! – alternatívák virágcserépre

Nem kell drága, dizájnos virágcserepekre költened, ha szép kertet vagy teraszt szeretnél. Egészen meglepő dolgokból is készíthetsz edényeket a kedvenc növényeidnek. 

Ne dobd el a tönkrement autógumikat, a kilyukadt gumicsizmákat és a megunt, divatjamúlt táskáidat sem. Ezek – egy kis átalakítással – a kerted vagy a teraszod díszei lehetnek.  

Kiszuperált autógumiból virágágyás

Az elnyűtt autógumikat kétféleképpen is hasznosíthatod. Színes virágágyást készíthetsz a kertedbe belőlük, ha befújod vagy befested őket időjárásálló festékkel. A kompozíció akkor lesz a legszebb, ha különböző színű festékeket választasz. 
Bármilyen furcsa, egy ócska autógumi a terasz falán is jól mutathat. Természetesen ez is akkor szép, ha befested. Az alját kell megtölteni virágfölddel, amibe aztán kedved szerint ültetheted a növényeket.

Így dekoráld a kertedet - Alternatívák virágcserérpe

Vedd elő a gyerekek kinőtt gumicsizmáit!

Bármilyen színű és bármilyen állapotú gyerekgumicsizma megfelel a célnak. Attól szebbek a különleges “virágágyásaid”, minél színesebbek. Olyan növényeket ültess bele, amik nem nőnek magasra, mint például a büdöske vagy a kukacvirág. Ha mindet megtöltötted, fellógathatod a kerítésre, a terasz korlátjára vagy akár a falra is. 

Így dekoráld a kertedet - Alternatívák virágcserérpe

Virágot az öreg táskákba!

Tuti, hogy van pár megunt, divatjamúlt táskád otthon, amit már jó ideje nem használsz semmire. Most eljött az ő idejük! Ha nincsen, akkor irány a turi, biztos, hogy kevesebbet fizetsz a színes táskákért, mintha virágcserepet vásárolnál. A táskákat a fülük miatt fellógatni is egyszerűbb, mint az autógumikat vagy a csizmákat. Táskákban a muskátlik is szebbek, mint a klasszikus, barna, műanyag virágládákban. 

Így dekoráld a kertedet - Alternatívák virágcserérpe

További cikkeink a témában:

Álomszép tündérkerteket mutatunk:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top