Otthon

Gyönyörű kert: 3 csodálatos tavaszi virág

Itt a tél vége, és mindannyian ki vagyunk már éhezve a napra, a színekre, az illatokra, a virágokra. Három olyan korán virágzó tavaszi virágot mutatunk, ami a te kertedben is biztosan jól mutat.

Liliomfa

A legszebb és az egyik legkorábban virágzó cserje vagy kis termetű fa a még kopár kertek legnagyobb ékessége lehet. Hatalmas méretű virágai fehérek vagy pasztellszínűek. Magyarországon a liliomfa lombhullató változata terjed el inkább, mert jobban bírja a fagyokat, mint az örökzöld. Fiatal korukban a magnóliák bokorszerűen fejlődnek, idősebb korukra fa formát öltenek, de nem nőnek 3-4 méternél magasabbra. Ez a gyönyörű tavaszi virág így kisebb kertekbe, előkertekbe is tökéletes választás lehet. A magnólia nem szereti az átültetést és a szárazságot sem, így nyáron kiemelten ügyeljünk arra, hogy legyen bőségesen vize.

Gyönyörű kert - 3 csodálatos tavaszi virág

Árlevelű lángvirág

Ezt a tavaszi virágot sziklakertekbe, járdaszegélyekre ajánljuk leginkább. Virágai rózsaszín, fehér vagy lila színűek, egészen apró méretűek, ám olyan gazdagon növeszti ezeket, hogy a növény zöldje szinte ki sem látszik. Kiváló talajtakaró, pihe-puha, színes szőnyeggel borítja be a kerteket. A mérsékelten száraz talajt és a napos vagy félárnyékos helyeket kedveli. Tavasszal tőosztással szaporíthatod.

Gyönyörű kert - 3 csodálatos tavaszi virág

Nagy meténg

A nagy meténg általában áprilistól május végéig hozza elegáns lila vagy fehér virágait, de nem ritkán – ha jól érzi magát – egészen az első fagyokig is virágzik. Tarka levelű változata például virágzás után is remekül mutat bármelyik kertben. A nagy meténget függőkosárba vagy fellógatott cserépbe is ültetheted, de fel is futtathatod a kerítésre, korlátra. Túlzás nélkül állítjuk, hogy bárhol jól mutat. 
A nagy meténg azok számára is ideális választás lehet, akik most barátkoznak a kertészkedéssel, hiszen ez a tavaszi virág kevés gondoskodást igényel. Bármilyen talajon jól érzi magát, a lényeg, hogy elég vize legyen. 

Gyönyörű kert - 3 csodálatos tavaszi virág

Minikert a falon – így készítsd el:

Még több virágos cikk a Nők Lapja Cafén:

 Szemet gyönyörködtető fotók: így ébrednek a kertek

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top