Otthon

10 jó tipp az ötperces nagytakarításhoz

Átszalad a szomszéd? Nincs időd a nagytakarításra? Segítünk! Íme 10 tipp: így rakhatod rendbe a lakásodat 5 perc alatt!

1) Fotózd le!
A rendetlenséget nagyon könnyű megszokni. Az apró dolgok pedig gyakran helyet váltanak. Ha viszont van olyan fotód, ahol minden a helyén van, legközelebb könnyebben megtalálod mindennek a helyét.

2) Tedd a szennyestartóba!
Sokat segíthet az összképen, ha minden használt ruhánkat gyorsan a szennyesbe dobjuk. A szétválogatással ráérünk később is!

3) Egy helyre a számlákkal!
Egy üres szalvétatartó jó szolgálatot tehet: ha az összes számlát abban tároljuk, kicsi az esélye annak, hogy eltűnjenek. A kisebb “irodai kellékeket” akár egy bögrében is tárolhatjuk. Az már csak hab a tortán, ha ezeket egy tálcára is rátesszük.

4) Azok a zoknik!…
Lehetőleg szedjünk össze minden morzsát és porcicát a lakásból, hiszen ha ezek netalán ráragadnak a vendég zoknijára, azt az érzetet keltik majd, hogy piszkos a lakásod.

5) Ne küzdj a fürdőszobával!
Töröld le fogkrémet a kagylóról, öblítsd le a szappantartót! Nézd meg, hogy elég kövér-e a vécépapírtekercs! A csempéket és a fugákat el ne kezdd súrolni! Sokat segít, ha elhúzod a zuhanyfüggönyt.

6) Nem csak a vegyszerek
Ne aggódj, ha nincs feltöltve a házitisztítószer-készleted! Ha más nincs, jól jön egy mikroszálas törlőkendő. Használd nyugodtan azt! Ám ne feledd, ez nem helyettesíti a fertőtlenítést!

7) Illatgyertyát a szobába!
A kanapéra a tisztábbik oldalával fordítsd a párnákat, az ágyra pedig mindenképpen teríts takarót! Ha még egy illatgyertyát is meggyújtasz, hívogató lesz az otthonod!

8) Csak ami szem előtt van!
A szemmagasságban lévő dolgokra koncentrálj! Véletlenül se fáradj a láthatatlan helyekkel, a bútor alatti részekkel vagy a mennyezeti ventilátor tisztogatásával.

9) Hajszál nélkül
A textilre tapadt hajszálak eltávolítására a legegyszerűbb és igen hatékony módszer, ha felveszel egy gumikesztyűt, bevizezed, és azzal simítod át a tisztítandó felületet.

10) Allergia ellen
Eleget tüsszögünk ebben az időszakban. Előzd meg ezt a kellemetlenséget úgy, hogy mindenképpen töröld át azokat a helyeket, ahol felhalmozódhat a por. Ilyenek a radiátorok és a párkányok.

Forrás: Time.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top