Otthon

Így készíts mintás, csomózott karkötőt!

Idén nyáron annyi minden lesz menő, hogy felsorolni is nehéz, de a korábbi évek karkötőőrülete ki fog még tartani. Ezúttal készítsünk mintás csomózott karkötőt!

A Masni blog nemrég felkerült csomózós karkötő anyaga nagyon sokatoknak tetszett, és kértétek a folytatást, a mintás karkötő csomózási leírását. Megérkezett.

Korábbra ígértem, de egyszerűen nem tudtam olyan formába önteni, hogy érthető legyen, volt itt kockás papír meg sima, meg ilyen-olyan táblázat, de talán a mostani érthető lesz. De ne szaladjunk ennyire előre, előbb még ismerkedjünk meg a balról csomózás után a jobbról csomózással! Az eljárás ugyanúgy indul, mint a sima csomózás. Végy különböző színű hímzőfonalakat. Vágd méretre, és indulhat a gubancparti!

Én most 4 színnel dolgoztam, de dolgozhatsz 2-3 vagy 5 színnel is akár. A színek száma a karkötő szélességét határozza meg. A 3 színesből 6 mm széles, a 4 színesből 8 mm széles karkötőt kapsz.

Csomózott karkötő: közkívánatra itt a folytatás

Duplán vettem a szálakat, mert magukban nagyon vékonyak, és vágtam minden színből 2-2 szálat, kb. 120 cm hosszút félbehajtva, azaz kb. 240 cm hosszú egy szimpla szál.

Csomózott karkötő: közkívánatra itt a folytatás

A végeredmény ilyen lett:

Csomózott karkötő: közkívánatra itt a folytatás

Hogy hogyan? Nézd meg a Masni blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top