nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Így készíts mintás, csomózott karkötőt!

Így készíts mintás, csomózott karkötőt!

Idén nyáron annyi minden lesz menő, hogy felsorolni is nehéz, de a korábbi évek karkötőőrülete ki fog még tartani. Ezúttal készítsünk mintás csomózott karkötőt!
Avatar
cafeblog/masni
f Ajánlom

A Masni blog nemrég felkerült csomózós karkötő anyaga nagyon sokatoknak tetszett, és kértétek a folytatást, a mintás karkötő csomózási leírását. Megérkezett.

Korábbra ígértem, de egyszerűen nem tudtam olyan formába önteni, hogy érthető legyen, volt itt kockás papír meg sima, meg ilyen-olyan táblázat, de talán a mostani érthető lesz. De ne szaladjunk ennyire előre, előbb még ismerkedjünk meg a balról csomózás után a jobbról csomózással! Az eljárás ugyanúgy indul, mint a sima csomózás. Végy különböző színű hímzőfonalakat. Vágd méretre, és indulhat a gubancparti!

Én most 4 színnel dolgoztam, de dolgozhatsz 2-3 vagy 5 színnel is akár. A színek száma a karkötő szélességét határozza meg. A 3 színesből 6 mm széles, a 4 színesből 8 mm széles karkötőt kapsz.

Csomózott karkötő: közkívánatra itt a folytatás

Duplán vettem a szálakat, mert magukban nagyon vékonyak, és vágtam minden színből 2-2 szálat, kb. 120 cm hosszút félbehajtva, azaz kb. 240 cm hosszú egy szimpla szál.

Csomózott karkötő: közkívánatra itt a folytatás

A végeredmény ilyen lett:

Csomózott karkötő: közkívánatra itt a folytatás

Hogy hogyan? Nézd meg a Masni blogon!

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon