Otthon

Szuperolcsó most az eper!

Most kell venni, mert beindult az olcsó eper szezonja.

A korábban jelzettnél két héttel később ért össze a fóliasátras és a szabadföldi szamóca, vagyis a földieper termesztése, így egyszerre nagyobb mennyiség került a piacra, letörve az árakat. A nagybani piacokon a lekvárnak szánt gyümölcs esetében 400-500 forintos kilogrammonkénti ár is előfordul, az extra minőségért 1000-1200 forintot kell adni. Az átlagos fogyasztói árak jelenleg 650-800 forint között mozognak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei és a megyei kormányhivatalok minőségellenőrei nemcsak a pulykának álcázott csirkére csapnak le, hanem az utak mentén epret árusítókat is lecsekkolják. Az akcióban eddig 262 epret áruló kereskedőt és termelőt ellenőriztek, és 47 esetben akadtak problémák, mivel az eladó ládáiról hiányzott a termelő neve, címe vagy éppen a gyümölcs származása.

Ha viszont magatoknak szednétek le az epret, számos epermezőn tárt karokkal várnak (például itt), ráadásul még olcsóbban jöttök ki.

Forrás: Napi Gazdaság / Magyar Nemzet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top