Otthon

Gigaáron talált gazdára Yoko Ono lakása

Az 530 négyzetméteres New York-i penthouse-t egykor a fiának vásárolta.

A tavaly Béke-díjjal kitüntetett Yoko Onónak 8,3 millió dollárért (átszámítva 1,85 milliárd forintért) – a vártnál magasabb áron – sikerült eladnia egy tulajdonában lévő New York-i lakást. Így visszavonta azt a 6,7 millió dolláros keresetet, amelyet az illetékes lakásszövetkezet igazgatósága ellen nyújtott be az ingatlan értékesítésének hátráltatása miatt.

John Lennon 81 éves özvegye tavaly nyújtott be keresetet a New York-i Village városnegyedben álló apartmanház irányító testülete ellen, azt állítva, hogy annak tagjai ellehetetlenítették számára a régóta üresen álló penthouse lakás eladását. A kereset szerint a testület mindent megtett annak érdekében, hogy üresen tartsa az ingatlant, egyebek mellett olyan új szabályok bejelentésével, amelyek megnehezítik az 530 négyzetméteres lakás renoválását.

Forrás: nydailynews.com
Forrás: nydailynews.com

A lakás 1995 óta volt Ono tulajdonában, ám a művész soha nem lakott az ingatlanban, mert azt fiának, Sean Lennonnak vásárolta, aki mindössze néhány évig élt ott. Ono még mindig a Central Parkra néző elegáns Dakota-házban él, ahol egykor John Lennonnal lakott együtt. A Beatles egykori tagját az épület előtt ölték meg 1980-ban.

A kereset szerint Ono rendszeresen fizette a village-i lakás fenntartási és közös költségeit, ám a testület tagjai ennek ellenére tavaly szándékosan szabotálták a lakás 6,6 millió dollárért való eladását. A vásárló egy fiatal család lett volna. Ono 6,7 millió dollárra perelte be a testületet.

Lennon özvegye végül szerencsésen jött ki a dologból. A lakást 8,3 millió dollárért sikerült eladnia április 8-án. Az új tulajdonos személye ismeretlen. Az eladást követő napon a művész visszavonta keresetét. “Mindenki boldog, mi pedig továbblépünk” – fogalmazott Larry Hutcher, Ono ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top