nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Elárasztják Londont a felhőkarcolók

Elárasztják Londont a felhőkarcolók

Több mint 230 felhőkarcoló épül Londonban a következő pár évben. A brit főváros lakosságának növekedése és a londoni ingatlanok felé forduló beruházók állnak az égimeszelő épületek számának emelkedése mögött.
NLCafé
f Ajánlom

Jelenleg összesen 236 húszemeletes vagy annál magasabb toronyház építési előkészületei, illetve munkálatai folynak szerte Londonban. Ezek 80 százalékukban lakások lesznek, a többi irodaháznak, szállodának vagy vegyes, illetve egyéb célra épül. A felhőkarcolók majdnem feléhez már kiadták a szükséges engedélyeket, és mintegy egyötödüket már el is kezdték építeni.

A nemzetközi befektetők egyrészt biztonságos helyet keresnek a pénzüknek, másrészt London lakáshiánnyal küzd, és a helyi, illetve a nagy-londoni hatóságok égnek a vágytól, hogy beszedjék az építkezésekkel összefüggő adókat.

A londoniak összességében véve pozitívan viszonyulnak a brit fővárosban felbukkanó felhőkarcolókhoz. A megkérdezettek 40 százaléka vélte úgy, hogy jelenleg nincs túl sok magas épület Londonban, és 46 százalékuk értett egyet abban, hogy a felhőkarcolók szebbé teszik a brit fővárost.

Megosztás Facebookon