nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Hogyan vágjunk rendet a pipereasztalon?

Hogyan vágjunk rendet a pipereasztalon?

Hogyan tartsunk rendet a sok kozmetikum, parfüm, ékszer és egyéb csecsebecse között? A sminkecsetek például mehetnek befőttesüvegbe, az ékszerek vállfára, a rúzsok pedig csini dobozba. Most két héten keresztül megpróbáljuk mindenféle irányból körbejárni a tavaszi megújulás témáját, amibe a környezetünk rendezése is beletartozik. Kezdjük a reggeli készülődés eszköztáránál, és közben a télies árnyalatú rúzsokat és lakkokat is felválthatják a vidám, tavaszias színűek.
Avatar
Békési Emma
f Ajánlom

Míg az agglomerációban laktunk kertes házban, és tágas hálónk volt, addig a rengeteg hely megengedte, hogy különálló fésülködőasztalom legyen. De amióta újra a fővárosban lakunk, azóta újra be kell érnem a fürdőszoba teljes kisajátításával.

Na jó, az utóbbi talán kicsit túlzás, és szeretnék életteret hagyni a velem élő két férfinak is, de az tény, hogy a fürdőszobában található szépészeti holmik 90 százaléka az enyém. Ha van külön pipereasztalod, akkor a szép rend miatt, ha pedig a fürdőben kell helyet szorítanod a szépségszalonnak, akkor a kevés hely miatt érdemes jól rendszerezni az ott tárolt holmikat.

Hogyan csináljuk?

De mégis hogyan? A sminkecseteket például tartsd befőttesüvegekben, az ékszereket talpas poharakban, a körömlakkokat pedig üvegvázákban! De még több képpel illusztrált ötletet találtok a galériánkban.

10 Fotó megtekintése

Rendszerezés a pipereholmik között - tippek

A fiókokban a legegyszerűbben úgy tarthatunk rendet, ha különböző méretű dobozokkal fakkokra osztjuk a teret, így mindennek meglesz a helye. Sokan szívesen rendeznek be pipererészt egy nagyon keskeny asztalon, hiszen így helyet takaríthatnak meg, széles munkafelületre pedig egyébként sincs szükség.
Még több +
Egy régi íróasztalból is varázsolhatunk pipereasztalt: itt a fiókokban és a polcokon elfér minden, és akár még dolgozni is jut hely.
Még több +
Az elsőhöz hasonló fiókos-dobozos megoldás, de itt érdemes szemügyre venni az asztallapot is, hiszen ott egy elegáns tálcán sorakoznak a parfümök. Egy míves fémtálcával vagy egy kiristálypohárral nemcsak különleges tárolót, de budoáros hangulatot vihetünk a szépségszigetünkre.
Még több +
Használjuk ki az asztal körüli egész területet! A cipők sorakozzanak az asztal alatt, az ékszerek lógjanak egy vállfán, de akár még a fodros lámpaburára is akaszthatunk néhány fülbevalót.
Még több +
Nem feltétlenül kellenek flancos üvegtárgyak, pár felmatricázott befőttes üveg is jól mutathat a sminkecsetekkel. Ha pedig azt akarod, hogy szépen álljanak, akkor az üveg aljába szórj homokot vagy dekorkavicsot, és abba állítsd be az ecseteket!
Még több +
Ezen az asztalon egy fémtálca és egy talpas pohár mutatkozik be tárolóként.
Még több +
Hely híján a komódunkból is lehet pipererészleg, csak tegyünk rá egy tükröt, és vegyük körbe parfümökkel, kozmetikumokkal és ékszerekkel.
Még több +
Az asztal alatt kalapdobozokban és régi bőröndökben tarthatjuk az olyan különlegesebb darabokat, amelyeket nem mindennap használunk.
Még több +
Néhány nagyméretű üvegváza remekül alkalmas a körömlakkok tárolására.
Még több +
Ha túl pici az asztal, akkor érdemes a falra szerelni a tárolókat, erre itt egy kreatív, újrahasznosító megoldás.<br/> Fotók: Pinterest
Még több +

 

Hol vehetjük meg?

Ha megtetszett a galériából egy-két ötlet, akkor most segítünk, és megmondjuk, honnan szerezheted be hozzá a kellékeket! A sminkecsettartó vázához például a Butlersban találsz üvegedényt és dekorgyöngyöt, a H&M Home-nál az ékszerek tárolásához szuper sütiállványt, az Ikeában pedig kifejezetten dekorkozmetikumokhoz tervezett dobozt.

Hogyan vágjunk rendet a pipereasztalon?

1. Téglalap alakú üvegváza, Butlers 3990 forint
2. Kerek kerámiadoboz tetővel, H&M Home 1290 forint
3. Sütiállvány, H&M Home 5990 forint
4. Kozmetikai tároló, Ikea 4490 forint
5. Dekorgyöngyök, Butlers 1090 forint
6. Talpas pohár, Butlers 990 forint
7. Tároló, H&M Home 5990 forint
8. Törlőkendőtartó, Meska 3500 forint

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon