nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Hogy férjen be az íróasztal, ha kicsi a gyerekszoba?

Hogy férjen be az íróasztal, ha kicsi a gyerekszoba?

Amikor iskolás lesz a gyerek, a szobája hirtelen túl kicsivé válik, hiszen bele kell zsúfolni egy olyan új bútordarabot, mint az íróasztal. Hogyan is csináljuk? Erre adunk ezúttal ötleteket és tanácsokat, ugyanis a januári <a href="http://www.nlcafe.hu/cimke/babaszobahet/" target="_blank">Babaszobahét</a> után most emeljük a tétet, és Gyerekszobahetet tartunk, hogy a nagyobbak kuckójának berendezéséhez is adjunk hasznos tippeket.
Békési Emma
f Ajánlom

Talán nem kell magyarázni, miért is jó, ha a gyereknek külön íróasztala van, és nem a konyhaasztalnál tanul. Jó, ha jut neki egy saját sarok, ahova elvonulhat, ahol a leckére koncentrálhat. A nagyvárosi lakásoknál viszont, ha van is külön gyerekszoba, akkor sem túl tágasak.

Lehajtható asztal vagy galéria?

Míg picik a csemeték, ez nem gond, többnyire egy ágy és egy szekrény befér, de hova kerüljön a néhány évvel később befurakodó íróasztal? Nézzük meg, hogyan is spórolhatunk helyet jó asztalválasztással, a hely és a kiegészítők okos használatával. Válasszunk lehajtható asztalt, vagy egy sarokba tervezett darab lenne a legjobb?

12 Fotó megtekintése

Íróasztalt a gyerekszobába - ötletek!

Ha az ágyat nem is galériára tesszük, de kicsit megemeljük, akkor helyet takaríthatunk meg. Az ágy alatt pedig nemcsak tárolószekrényeket alakíthatunk ki, hanem például az egyik fiókból egy íróasztalt is kihúzhatunk.
Még több +
Ha máshol nem, akkor a gyerekszoba ruhatároló részében vagy a gardróbban is elférhet a leckeírásra alkalmas asztal.
Még több +
Helytakarékos megoldás lehet, és vintage-rajongóknak kifejezetten ajánljuk: szerezzenek be egy klasszikus, egyszemélyes iskolai padot.
Még több +
Nem kell feltétlenül fiók a tároláshoz, a dupla asztallap között és a falon is elférhetnek a szükséges dolgok.
Még több +
A felhajtható íróasztal valóban praktikus lehet, ha kicsi a gyerekszoba, ezt a verziót ráadásul még polcokkal is kombinálták. A megoldás másik előnye, hogy a rendetlenséget egy mozdulattal el lehet rejteni – rendetlen gyerekeknek és rendmániás anyukáknak ajánljuk.
Még több +
Az ablak elé, a radiátorhoz úgysem rakhatunk nehéz és vaskos bútort, hiszen lefogná a hőáramlást. Használjuk hát ki ezt a helyet, és kerüljön ide az asztal, a gyerek így legalább nagyrészt természetes fénynél tanulhat.
Még több +
A galéria az egyik legpraktikusabb megoldás, ha helyet szeretnénk spórolni. Több lakberendezési áruházban készen vásárolhatunk magasított ágyat, ami alá kényelmesen berendezhetjük a tanulósarkot.
Még több +
Az előző puritán, kissé vintage hangulatú enteriőr után itt egy modern, bájos lányszoba magasított ággyal, alatta pedig az íróasztal.
Még több +
Ahol kicsit több a hely, ott akár az egyszemélyes pad helyett rögtön egy kétszemélyest is beszerezhetnek a szülők. Különösen praktikus, ha a gyerekszobán két lurkó osztozik.
Még több +
Ha kevés a hely, és muszájból kicsi íróasztal kerül a szobába, akkor a tárolókat mindenképpen az asztal körüli falon célszerű kialakítani.
Még több +
Ezt az asztalt azért tettük bele a válogatásba, mert jól példázza, hogy 90 fokkal elforgatva is le lehet ülni a lenyitható asztalok mellé.
Még több +
Végül még egy példa a magas ágyra és az alatta berendezett tanulórészre.
Még több +

Mit mennyiért?

Ha az ötlet és az elhatározás megszületett, akkor sem árt vásárlás előtt körbenézni a piacon. Minél szélesebb körben tájékozódjunk az árakról, hiszen nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb választás, és az lesz a legtartósabb. Bazárunkban a legdrágább asztal 39 900 forint, míg a legolcsóbb 3990, így mindenki megtalálhatja a pénztárcájának is legmegfelelőbbet.

5 Fotó megtekintése

Íróasztalt a gyerekszobába - bazár

Egy speciálisan sarkokhoz kialakított íróasztallal sok helyet lehet megtakarítani, ha a szoba úgy adja.<br/> IKEA, 39 990 forint
Még több +
Ez az asztal egyszerű és elegáns, egy kamasz fiú szobájába tökéletes.<br/> JYSK, 14 990 forint
Még több +
Nem kell feltétlenül a dolgozószobák osztályán maradnunk, ha íróasztalt keresünk, bátran nézzünk körül a konyhai részlegen, vagy éppen a kerti bútorok között.<br/> Butlers, 28 900 forint
Még több +
Ha extraolcsó és praktikus asztalt keresünk, akkor ez a termék a tuti választás.<br/> IKEA, 3990 forint
Még több +
Praktikus, ha a kiválasztott íróasztalban van kábelrendező, mert így később nem lesznek zavaróak a vezetékek.<br/> IKEA, 12 990 forint
Még több +
Megosztás Facebookon