Otthon

Édes-csípős háziszérum a betegségek ellen

Hogy ne kelljen aggódnunk, ha influenzajárvány vagy a megfázás réme fenyeget, növeljük szervezetünk ellenálló képességét a természet – pontosabban a kert – patikájából. A téli hónapokban a megfázások és influenza idején jól jöhet egy hatásos immunerősítő szer.

Ha minden nap elfogyasztunk egy evőkanálnyit ebből a tüzes, édes-fűszeres elixírből, nagyobb eséllyel távol tarthatjuk magunktól a betegségeket, mint egy tűzfal a tüzet. Nem vicceltünk, amikor a “tüzes” jelzőt használtuk. A négy alapanyag – vöröshagyma, fokhagyma, torma, gyömbér – magáért beszél. Használjunk belőlük azonos mennyiséget (ha egy kicsit eltérnek az arányok, az sem probléma).

Mindezeket koronázzuk meg egy-két csilipaprikával (vagy tetszés szerinti más erős paprikával). A kész nedűt 1-2 kanál mézzel édesítjük, hogy csökkentsük a csípősségét, és lágyítsuk az erős ízeket. Lássuk hát a hozzávalókat és az elkészítés menetét.

Édes-csípős háziszérum a betegségek ellen

Hozzávalók:
• 1 rész apróra vágott vöröshagyma
• 1 rész apróra vágott fokhagyma
• 1 rész megtisztított és lereszelt torma
• 1 rész meghámozott és felkockázott gyömbér
• 1-2 db erős paprika
• almaecet
• egy kevés méz

Készítsünk elő egy jól záródó tetővel ellátott üveget. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a tormát reszeljük le, a gyömbért kockázzuk fel. Az apróra vágott, illetve lereszelt hozzávalókból azonos mennyiséget keverjünk össze. A keveréket tegyük az üvegbe a paprikákkal együtt. Öntsünk rá annyi almaecetet, hogy bőven ellepje.

Mennyi idő múlva érik össze, és hol tároljuk? A folytatásért kattints a Hobbikert.hu cikkére! >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top