Otthon

A magyar menyasszonyok a cipődíszekért, a külföldiek a fátylakért rajonganak

Miután az iskolában végez, esküvőkre készít rafinált esküvői kiegészítőket a győri zenetanárnő, Kulcsár Melinda. Csak három éve kezdte el árulni kézzel készített textilrózsáit, esküvői fejdíszeit, cipőklipszeit és gyűrűpárnáit, de nagyon hamar megtalálták a lelkes vásárlók. A <a href="http://www.meska.hu/Shop/index/5005" target="_blank">Meska alkotójának</a> mostanában már nagyon meg kell szerveznie az életét, hogy mindenre jusson idő.

Te egész évben az esküvőkkel  foglalkozol, nem lehet ebbe beleunni?
Nekem izgalmas, hogy azt csinálhatom, amiről a lányok álmodoznak. De természetes, hogy nemcsak az a habos oldal létezik, amit az emberek kívülről látnak.

Milyen esküvőt szeretnének ma a lányok?
Esküvős interjúA magyar menyasszonyok közül mostanában sokan rajonganak a menyasszonyi ruhát díszítő színes övekért és a rafinált cipődíszekért, aminek én nagyon örülök. Itthon örök esküvői kiegészítő színek a pink, a lila és a türkiz, ezzel szemben az angolszász területeken a romantikusabb, púderes barack a fő irány.

A külföldi menyasszonyaim nyitottabbak a különböző, akár nagyméretű fejdíszekre és különleges fátylakra, ezt hazánkban még kevés menyasszony vállalja be. Azért nekem a legfrissebb trendek követése mellett mindig az is a célom, hogy az egyéniséget is kibontakoztathassam, azaz, hogy divatirányzat ide vagy oda: a kis kiegészítők meg kell hogy mutassák a menyasszony személyiségét.

Mióta készítesz egyedi kiegészítőket?
Körülbelül három éve kezdtem el a neten árulni a kiegészítőimet, akkor feltettem néhány virágdíszt a Meskára, és nagyon hamar elkezdtek megkeresni az emberek. Jöttek a pozitív visszajelzések, a megrendelések, és beszippantott ez a világ. Az egyik legkedvesebb reakció az volt, amikor egy fiú a barátnőjének rendelt egy csokrot textilvirágokból, és a kedvese, amikor megkapta, kibontotta a dobozt, és egyből bele akart szagolni.

Nem titok, hogy az elején, úgy egy évig, csak hobbi volt az alkotás. Akkor még körülöttem senki nem hitte, hogy az lesz ebből az egészből, ahol ma tartok. Mostanában már nagyon meg kell szervezni az életemet, hogy mindenre jusson idő: főállásban tanítok, mellette pedig készítem a virágokat és más kiegészítőket.

Megnézem
Összes kép (1)

Hogyan fér össze a tanítás és az alkotás?
Nagyon jól, alkotás közben néha hallgatok zenét! De a viccet félretéve: tizenegy éve vagyok zenetanár, most Győrben egy Waldorf iskolában vannak hetedik osztályosaim, akikre felettébb büszke vagyok. A zene végigkísérte az egész életemet. Mindig volt egy-két művészember körülöttem, akiktől megtanultam, hogy a zenétől tud teljes lenni az életem.

Már tanítottam, amikor egyszer csak összeállt bennem a kép: itt a Waldorfban annyi minden szépséget készítünk kézzel, hogy talán külföldön van erre kereslet, és el is lehet adni, mert az emberek kedvelik, ha egyedi tárgyaik vannak, ha kézzel készült ruhákat hordanak, ha olyan ajándékkal lephetik meg a szeretteiket, ami nem fog szembejönni velük az utcán.

Itthon ekkor robbant be a Meska, ahol egymásra találtak a kézművesek és a kézzel készült, egyedi tárgyak rajongói. Akkor azt éreztem, hogy ezt meg kell próbálnom, mert ha meg sem próbálom, akkor biztos nem lesz belőle semmi. Kilőttem a nyilamat a célig, és éreztem, hogy jó lesz az az út, amire rálépek. Azóta ezen járok.

NÉVJEGY
Akik ismerik Gemma, azaz Kulcsár Melinda munkáit, tudhatják, hogy a rózsakészítés szerelmese. Sokféle technikát alkalmaz, a modern igényeket és lehetőségeket a tradicionális módszerekkel ötvözi. Az egyszerűbb anyagok mellett egyre több luxusminőségű anyagot is felhasznál a munkáiban, de az egyik legfontosabb szempont, hogy a kiegészítők tükrözzék a menyasszony egyéniségét. Emellett főállásban zenét tanít egy győri Waldorf iskolában, már 14 éve foglalkozik gyerekekkel.

Ha kíváncsi vagy a többi munkájára, nézz be a boltjába!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top