Otthon

Hobbitfalva épül Ózd mellett

A Gyűrűk Ura díszleteire hajaz az üdülőpark.

Különlegesnek számító dombházak épülnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csokvaomány határában. Ugyan a turisztikai célokat szolgáló épületek küllemét nem a nagy sikerű filmtrilógia ihlette, a látványterveket látva mégis egyből a filmvásznon látott hobbitfalvak ugranak be.

A tervek szerint a Tólápa elnevezésű területen körülbelül 10 hektáron alakítják ki az 50 dombházas apartmanból álló lakóparkot. A település központjától körülbelül 1 km-re található komplexum az ott élők ellátását és kikapcsolódását szolgáló építményekből (sajtház, füstölő, hűtőverem, gyümölcstermesztés-aszalóház, befőzőhelyiség, gyümölcslevek és olajok készítése, hidrokultúrás növénytermesztés stb.), és a megközelítésüket segítő, épített útvonalakból áll. 

Forrás: dombhaz.com
Forrás: dombhaz.com

Az ózdi kistérségben épülő Dombház Üdülőpark és Öko-turisztikai Központ dombházai kizárólag természetes anyagokból épülnek, a jellegzetes kialakításuk miatt pedig nyáron nem melegszenek fel, így klímára sincs szükség. Az üdülni vágyók ráadásul megtapasztalhatják az önellátás kihívásait, hiszen csak a víz van bevezetve, a fűtéshez és az energiaellátáshoz szükséges erőforrásokat biogázzal működő erőműből nyerik majd.

Forrás: boon.hu/dombhaz.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top