Otthon

Csináld magad: csipkés lámpa

A kötött díszpárna mellé, <a href="https://nlc.hu/otthon/20131031/pulcsi-parna-csinald-magad-varras/ " target="_blank">amit korábban készítettünk</a>, remekül passzol ez a titokzatos csipkefényekkel világító lámpa. Egy olcsó, de kecses IKEA-s lámpát alakítottunk át hozzá.

Nagyon szerettem volna egyedi lámpaburát készíteni. Persze böngésztem a netet inspiráció után, valami különlegeset szerettem volna, nőciset. A svéd lakberendezési óriásban kapható egy roppant kedvező árú lámpa, 995 forintért. Teljesen műanyag mindene, a burája, a talpa, minden, de nagyon kecses, és remek barkácsalapanyag.

Csináld magad: csipkés lámpa

Árulkodó csipkemasni

A kedvező ár azért is jött kapóra, mert az első két próbálkozásommal elvéreztem. Igen, bevallom, nekem sem jön össze minden elsőre. Most még másodikra se. De harmadikra igen.

A végeredmény pedig egy nagyon is titokzatos, nagyon is nőies stílusú és gyönyörű lámpa lett. Alapállapotban csak a szárára kötött csipkemasni enged következtetni arra, hogy itt valami tuningolás történt. Ám ha felkapcsoljuk, lehull a lepel. Akarom mondani: átlátszik a finom csipke.

Amire szükségünk lesz:

TIPP: Amennyiben ahogy én is, te is puszta kézzel nyomogattad bele a ragasztóba a csipkét, akkor a kezed nagyon durván ragasztós lett. A legegyszerűbben körömlakklemosóval távolíthatod el róla a ragasztómaradékokat. Utána persze krémezd be alaposan a bőröd, mert a lemosó nagyon szárít!

Ha tetszett, nézz körül a Masni Dekoráció blogon, ahonnan sok inspirációt meríthetsz, találhatsz például még több ötletes átalakítást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top