Otthon

Készíts madáretetőt – 2 perc alatt kész!

Nagyon ötletes, és nagyon hamar elkészül.

Csupán egy terményháló kell hozzá, és máris megtöltheted magvakkal a telelő madarak legnagyobb örömére. Ha tudod, etesd őket, mert már elindult a hivatalos madáretetési szezon, az időjárás pedig egyre fagyosabb lesz.

Így készítsd:

Az etetőkre járó, akár kéttucatnyinál is több madárfaj igényeit három fő eleségcsoporttal: napraforgó és apró magvak keverékével; almával; állati zsiradékkal, cinkegolyóval és faggyúval teljes egészében ki tudod szolgálni. Az etetők nélkülözhetetlen kiegészítő „berendezése” az itató, ahol a madarak fürdeni is tudnak, illetve a mesterséges odúk, melyekben az odúköltők védett helyen éjszakázhatnak. Télen a víz természetesen befagy, de ha napközben legalább egyszer langyos vízre cseréled a jeget, akkor már segítettél a madarakon.

Ne etesd viszont péksüteménnyel, nedvszívó, romlékony eleségekkel, mert ezek a téli nedves időben erjedésnek indulnak és meg is penészednek, ami emésztőrendszeri gyulladást okozhat a hideg idő miatt amúgy is nagy kihívások elé állított madaraknál.

További ötletes madáretetők:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top