Otthon

Ilyen lesz a világ első úszó városa

Kétévente kerüli meg a Földet, és akár állandó lakosként is be lehet majd költözni.

A szélessége 228 méter, a hosszúsága 1370 méter, a magassága pedig 105 méter lesz a világ első úszó városának, melyen 50 000 állandó lakos mellett 10 ezer turista és 20 ezer fős személyzet hajózhat, illetve naponta 30 ezer látogatót tud majd fogadni. Legalábbis, ha végre megépül.

A projektet a kilencvenes évek óta tervezgetik, az elmúlt hónapokban azonban újra felkeltette a befektetők érdeklődését, így az ötletgazdák azt remélik, sikerül összegyűjteni az építkezés megkezdéséhez szükséges egymilliárd dollárt.

Az elképzelések szerint az úszó várost napelemek, illetve szélenergia segítségével működtetik majd. Gyakorlatilag minden meglesz itt, ami egy szárazföldi városban megtalálható, a lakásoktól, üzletektől, szállodáktól és vendéglátóhelyektől kezdve az iskolákon, kórházakon át egészen a kulturális intézményekig.

Az úszó város Amerika keleti partjáról indul útnak és az Atlanti-óceánt átszelve jut el a Földközi-tengerre. Ezután a Jóreménység fokánál kerüli meg Afrikát, majd Ausztrália felé veszi az irányt, ezután Kelet-Ázsia, majd az Egyesült Államok nyugati partja mentén halad Dél-Amerika partjai felé. Az idő 70 százalékát nagyvárosok kikötőiben tölti, és nagyjából kétévente kerüli majd meg a Földet.

 

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top