Otthon

Környezetbarát tippek vasaló tisztításához

A vasalót számtalan apró baleset érheti a használat során, jó, ha van a tarsolyunkban pár egyszerű tipp, amellyekkel gyorsan és könnyen, sőt környezettudatosan is megtisztíthatjuk.

Kis folt, instant megoldás

Az egyik leggyakoribb hiba, amikor hirtelen nekiszaladunk nagy sietségünkben egy nyomott pólónak, de a hőfok túl magas, és egy kicsit „odakap” a vasaló talpa. Ha picike csak a nyom, mártsunk egy puha pamutrongyot ecetbe, és a kicsi égésnyomot még azon melegében könnyedén le tudjuk törölni. Érdemes odafigyelni ezekre a kis sérülésekre, mert ha folyamatosan karbantartjuk a vasalót, elkerülhetjük a durvább és nehezen eltávolítható szennyeződések felhalmozódását.

Nehezebb esetek

Rosszabb a helyzet, ha régi és nagyobb égésnyomok tarkítják a vasaló talpát. Ez esetben nem lesz elég a helyi bedörzsölés, az kell, hogy hosszabb ideig hasson az ecet. Egy puha rongyot, pelenkát itassunk át teljesen vele, helyezzük egy lapos tálba, és a kihúzott, de még langyos vasalót helyezzük rá. Hagyjuk hatni több órán át, és utána könnyen el tudjuk távolítani a makacsabb szennyeződéseket is.

Környezetbarát tippek vasaló tisztításához

Szórd fel sóval!

Ha reménytelennek tűnik a helyzet, valójában akkor sem az! Sóval is meglepő hatást lehet elérni. Ragadj magadhoz egy használaton kívüli textilpelenkát, szórd be sóval, és párszor húzd át rajta a vasalót, szépen lehozza a szennyeződéseket. Ha ezekre nem figyelünk oda, nagyon csúnya nyomokat hagyhatnak a ruhán. Sajnos teflonbevonatú vasalóknál nem vethetjük be ezt a megoldást, ugyanis túl sérülékeny a felülete.

 +1 tipp érzékenyebb felületekre
Érzékenyebb talpú vasalók szennyeződéseit akár fogkrémmel is megpróbálhatjuk eltüntetni.
A langyos, konnektorból kihúzott vasaló talpát kenjük be fogkrémmel, majd kicsit durvább ronggyal dörzsöljük le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top