Otthon

Akár 800 ezer forintot is elkérnek az új divatkutyáért

Egész életében olyan cuki marad, mint egy kölyök.

Egy amerikai kutyatenyésztőpár, Linda és Steve Rogers tenyésztette ki a legújabb divatkutyát, a cava-poo-chont. Az állat a King Charles spániel, a bichon frise és a törpeuszkár fajták keresztezéséből született. Különlegessége, hogy egész életében olyan cuki és fiatalos marad a külseje, akár egy kölyökkutyáé.

A szakemberek szerint az új kutyus olyan népszerű kutyafajták konkurenciája lehet, mint a máltai selyemkutya vagy a yorki. A cava-poo-chon azonban egyelőre kifejezetten drága: egy kölyök 2000–3500 dollárba, vagyis mintegy 440–770 ezer forintba kerül.  

A tenyésztő a sajtónak elmondta: eddig 58 család tért vissza hozzájuk, hogy egy második cava-poo-chont is vásároljon a meglévő mellé, 12 kutyájuk pedig terápiás kutyaként „dolgozik” kórházakban és gondozóotthonokban.

„El sem tudom mondani hányszor nézek rá napközben és hányszor mondom neki: annyira cuki vagy. Sosem volt még ennyire szerető, édes kutyánk” – mesélte Amy Wolf, egy nőstény cava-poo-chon, Callie tulajdonosa, aki elárulta azt is, hogy költözésük után a szomszédsággal is könnyebb volt összebarátkozniuk a kutyusnak köszönhetően.  

Ez az új divatkutya

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top