Otthon

Így melegítsd fel az otthonod!

Télidőben, a szomorú szürkeségben áhítja a lelkünk a melegséget, és ezt akár néhány hívogatóan szőrös kiegészítőtől is megkaphatjuk. Megmutatjuk, milyen könnyen barátságossá varázsolhatjuk az otthonunkat akár egy kis műszőrme segítségével.

A fűtési szezonban sosem jön rosszul néhány tipp, aminek segítségével melegebbé varázsolhatjuk az otthonunkat. Ilyen például az olyan meleg színek használata, mint a barna vagy a bordó, de ugyanilyen hasznos, ha a hideg évszakban fémtárgyak helyett inkább fából való berendezési kellékekkel vesszük körül magunkat.

A lakásunkat ezeken túl tovább melegíthetjük textilekkel. Egy vastag függöny, egy süppedős szőnyeg, egy pihe-puha takaró pozitívan hat hőérzetünkre. A tervezők az idei téli hónapokra a párnák és paplanok kínálatába belecsempészték a szőrmét is, ami szintén melegséget áraszt. Ezt a trendet járjuk most körbe.

Állatbarátként sem maradunk ki a buliból

Jó hír, hogy nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni, és az állatvédők is nyugodtan követhetik ezt az irányzatot, hiszen a boltok telis-tele vannak műszőrmével. A skandináv országokban a nagy hidegek, a hosszúra nyúló telek miatt régóta alkalmazzák a szőrmét, nem is csoda hát, ha a két svéd cég, az Ikea és a H&M Home kínálatában is találunk szőrmés termékeket. Az említett két márkánál előnyben részesítik a fehér műszőrt, aminek az a további előnye, hogy a sötét téli napokon világosabbá teszik a szobát.

Megnézem
Összes kép (1)

A szőrmetakarók kerülhetnek a kanapéra, a hideg ülőfelületű műanyag székre, a vastagabb darabok pedig a padlóra. A párnákat szintén tehetjük a székekre, vagy halmozhatjuk őket a kanapéra, de akár a hálószobában is jól mutathatnak.

Szőrmét, de honnan?

Igyekeztünk kiszemezgetni a megfizethető darabokat a kínálatból, szerencsére a műszőrme kifejezetten pénztárcabarát, az egyetlen drága holmi most a marhabőr. A műszőrmés párnahuzatok előnye, hogy könnyen tisztíthatók, hiszen a huzatot levéve akár mosógépben is moshatók. A párnahuzatokat ezenkívül még azért is ajánljuk, mert a tavasz-nyári időszakban nem kell mást tennünk, mint a szőrmés huzatot leszedni a párnáról, eltenni a szekrénybe és virágosra cserélni. Így lakásunk mindig olcsón és egyszerűen illeszkedhet az éppen aktuális évszakhoz.

Így melegítsd fel az otthonod!

1. Műszőrme takaró, Jysk 8500 forint
2. Műszőrme szőnyeg, Ikea 2990 forint
3. Műszőrme párna, Butlers 7990 forint
4. Szív alakú műszőrme párna, F&F Home 2890 forint
5. Barna takaró, F&F Home 5290 forint
6. Marhabőr, Ikea 39 990 forint
7. Fehér műszőrme párna, Jsyk 3500 forint/darab

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top