Otthon

Eldőlt: lebontják a pécsi Magasházat

Életveszélyes az épület, a megyei kormányhivatal által felkért igazságügyi szakértő a lebontást javasolta. Már értesítették a tulajdonosokat és a környéken álló épületek gazdáit is.

Forrás: hu.wikipedia.org
Forrás: hu.wikipedia.org

Néhány napon belül elrendeli a kormányhivatal a Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületeként számon tartott pécsi Magasház bontását – írja a Pécsma.hu. A kormányhivatal szeptember végén kapta meg az igazságügyi szakértői véleményt, amelyben további veszélyhelyzetre hívja fel a figyelmet és javasolja a 25 emeletes épület teljes lebontását. Már értesítették a Magasház szomszédságában lévő épületek tulajdonosait, illetve lakóit az építésfelügyeleti hatósági eljárás folytatásáról.

A bontás szükségességét a tulajdonos La Torre 2008 Kft. is elfogadja, és együttműködik a kormányhivatallal. A veszélyhelyzet elhárítása és a bontás a legnagyobb körültekintéssel, a modern épületbontási technikák alkalmazásával fog megtörténni a hivatal szerint.

A Magasház közelében élők egyébként különösen aggódnak a galambürülék okozta fertőzések miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top