nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Áram nélkül mos az ökomosógép

Áram nélkül mos az ökomosógép

Víz azért még kell hozzá, de nem túl sok.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Környezetkímélő, tekerős mosógéppel rukkolt elő egy amerikai cég. Működése nagyon egyszerű, áramra egyáltalán nincs hozzá szükség. A mosógép dobjába bele kell pakolni a ruhákat, azután ráönteni nagyjából 3 és fél liter vizet és egy kis mosószert. Rácsukjuk a fedelet és hagyjuk ázni a ruhákat néhány percig, majd a fedélen lévő kar tekerésével forgatjuk a dobot. A forgatás felénél a vízelvezető cső segítségével kiengedjük a mosószeres vizet, majd újra, az előzőhöz hasonló mennyiségű vízzel töltjük fel az edényt és forgatjuk tovább egészen addig, míg a második adag víz is ki nem folyt.

Az ökomosógéppel nemcsak áramot spórolunk, hanem vizet is, hiszen míg egy normál gépi mosás során 140-150 liter vizet is elhasznál a gép, itt mindössze 7-8 literre van szükség.  

Áram nélkül mos az ökomosógép

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon