Otthon

Hogyan válasszunk sárgadinnyét?

Hogyan állapítsuk meg, melyik sárga gömb tartogatja számunkra a mézédes, muskotályos sárgadinnyeízt? Összegyűjtöttük a választási szempontokat.

Melyek a sárgadinnye érettségének a jegyei? A legkézenfekvőbb az lenne, ha már a héj színéről mondhatnánk véleményt, azonban a sárgadinnye – fajtától függően – igen változatos megjelenésű gyümölcs. A színnek a fajtára jellemzően kell alakulnia, azonban ezt csak a hozzáértő állapíthatja meg.

Hogyan válasszunk sárgadinnyét?


Könnyen felismerhető azonban az érett sárgadinnye arról, hogy a szárral szembeni oldalon (a bibeponton) kissé már puha.

 A szár a „pecséttel” együtt könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől: ha a szár egy darabkája a gyümölcsön maradt, akkor a dinnye nem teljesen érett. Tessék a dinnyét alaposan megszagolgatni; az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van. A legjobb zamatúak a közepes méretű gyümölcsök.



Ha éretlent vettünk, otthon is tovább érik? Nemcsak önmagában finom, készíthetünk belőle további ízletes fogásokat is. Tovább a hobbikert.hu-ra! >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top