Otthon

Csináld magad: világító varázsüveg

Egyszerűen varázsolhatunk esti fénycsodát a szobába vagy az erkélyre, ha világítós festékkel pöttyözünk be egy befőttesüveget.

Szent János-nap táján sóhajtoztunk egy sort azon, milyen kár, hogy mi már nem láthatunk szentjánosbogarakkal megvilágított erdőt idehaza. Nem sokkal később futottunk bele ezekbe a varázslatos hangulatot árasztó, kis világító pöttyökkel díszített befőttesüvegekbe, amik kicsit úgy néznek ki, mintha egy kisebb raj szentjánosbogár udvarolna bennük egymásnak. Az biztos, hogy rendkívül jól mutatnak este a hálóban vagy a teraszon, verandán.

Csináld magad: világító varázsüveg

Az ötlet egy Panka néven blogoló magyar lányé, László Luca Gerdáé, aki örömmel járult hozzá, hogy az alkotását a Nők Lapja Café olvasóinak is bemutassuk. A hangulatos világító befőttesüvegekhez mindössze nagyobb befőttesüvegekre, ecsetre és foszforeszkáló akrilfestékre van szükségünk. Festékből olyat válasszunk, ami magas pigmenttartalmú, így intenzív fényt ad. Ezzel vigyünk fel mosás után sok-sok apró pöttyöt az üveg belsejére, csak készüljünk fel rá, hogy sokáig fog tartani. Miután végeztünk, már be is zárkózhatunk vele egy sötét szobába, hogy gyönyörködjünk a fényekben.

A bővebb instrukciókért olvasd el Panka posztját, de az elvarázsolt hangulatú fotóira is érdemes rálesni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top