Otthon

Szobanövények: a hosszú élet 10 titka

Összefoglaltam a 10 legfontosabb tudnivalót ahhoz, hogy a szobanövények ne csak néhány hónapig, hanem hosszú évekig lakótársaink lehessenek. Akinek van még ötlete, bővítheti a listát!

1. Kezdjük a vásárlásnál: A növényeket megbízható forrásból szerezzük be! Vizsgáljuk meg közelről a leveleket, mielőtt ténylegesen vásárolnánk, nehogy mi vigyünk új kártevőt vagy kórokozót otthonunkba. Ne vásároljunk télen aluljáróból vagy utcai árustól szobanövényeket, mert esetleg hidegsokk érhette őket.

2. Nézzünk utána, hogy a kiválasztott növény hogy néz ki természetes körülmények közt, milyen fény- és hőviszonyok mellett növekszik. Ha azt akarjuk, hogy ne csak vegetáljon, hanem úgy fejlődjön, mint a vadonban, akkor az ottani körülményeket próbáljuk utánozni.

Szobanövények: a hosszú élet 10 titka

3. A legtöbb növény előnyben részesíti, ha két locsolás között kicsit hagyjuk kiszáradni a talaját.

4. Locsoljuk alulról a növényeket! Állítsuk tálkára a cserepet és ebbe öntsük a vizet, majd hagyjuk, hogy felszívja a számára szükséges mennyiséget. A felesleget öntsük ki alóla.

5. Megfelelő tápoldatot használjunk a levél- illetve virágzó dísznövényekhez, de azt is csak tavasztól őszig (kivételt jelentenek ez alóla télen virítók).

Hogyan növeljük egyszerűen a páratartalmat, melyik növényt tehetjük ki nyáron a szabadba? A folytatásért tovább a hobbikert.hu-ra.

Nyár dobozok
Elindult a Nők Lapja Café Nyár oldala! Befőttek, grillételek, strandtrendek, úti tippek… Gyere, és nyaraljunk együtt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top