Otthon

Csak egy ember fér el a világ legkisebb parkjában

Sétálgatni ugyan nem lehet benne, viszont nagyon bájos.

Bár a felületes szemlélő járdaszigetnek nézhetné, a közepében egy virágágyással, az amerikai Portland városában található Mills Ends Parkot hivatalosan is parkként tartják számon, és még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legkisebb parkja.

Csak egy ember fér el a világ legkisebb parkjában

A mindössze 61 centiméteres átmérőjű parkot még 1948-ban, Szent Patrik napján adták át. A hozzá kapcsolódó legenda szerint a park helyén lámpaoszlopot akartak állítani, melyhez már ki is ásták a szükséges lyukat. Egy helyi újságíró, Dick Fagan egy nap kinézett a szemközti házban lévő irodája ablakán és egy koboldot látott a lyukban. Odarohant, megragadta a lábát, ami azt jelentette, hogy kívánhat valamit, ő pedig egy saját parkot kért, a méretét azonban elfelejtette meghatározni, ezért a koboldtól ezt az apró parkot kapta. A parkocska hírnevéhez nagyban hozzájárult, hogy az újságíró gyakran szerepeltette a rovatában.

Fagan 1969-ben bekövetkezett haláláig maga gondozta a parkot, majd mások vették át a feladatot. A park időről időre új dizájnt kap, előfordult például, hogy egy miniatűr óriáskereket, vagy épp egy lepkéknek készült úszómedencét építettek bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top