Otthon

Teszt: házhoz jön a vasalás

Minden egy piros kabáttal kezdődött, amikor a soha véget érni nem akaró tél után kitört a jó idő. A ruhatárfrissítés reményével léptem be az egyik kedvenc turkálómba, ahol szembe is jött velem álmaim piros kabátja, az aznapi akcióban 850 forintért. Összesen három szolgáltatást teszteltünk: ruhatisztítást, bio-szőnyegtisztítást és vasalást - mindegyik házhoz jön.

Nem is hezitáltam sokat, egymáséi lettünk hamar, és azt terveztem, hogy két nappal később abban fogok feszíteni egy sajtótájékoztatón. Viszont egy dolgot nem lehetett megúszni, egy tisztítás mindenképpen ráfért az új szerzeményre.

Ruhatisztítás házhoz

Emlékeztem, hogy ismerőseim a hetekben megosztották a Facebookon egy olyan tisztítónak a  hirdetését, amelyik házhoz jön. Kicsit szkeptikus voltam elsőre, de aztán megnéztem az árlistájukat, és miután szoktam járni tisztítóba, és nagyjából ismerem az árakat, meglepve tapasztaltam, hogy nem tűnik drágábbnak, sőt, inkább olcsóbb, plusz el is viszik, és rövid határidővel vissza is hozzák a ruhákat. A szállítás pedig ingyenes.

Rémes berögződés, de rögtön arra gondoltam, valami csavar biztosan lesz a dologban. De nem volt. A rendszert úgy alakították ki, hogy minél több darabot adunk le, az egyes darabok annál olcsóbbak lesznek.

Elkezdtem mindent összegyűjteni a lakásban, ami tisztítható, hogy tovább tudjam csökkenteni a költségeket. Ez nálunk viszonylag fontos és nem hiábavaló feladat, mert a férjem öltönyeinek folyamatos karbantartásra van szükségük, tehát volt miből válogatnom.

Teszt: házhoz jön a vasalás

A cég kedves futárja a megbeszélt időben elvitte a csomagot délután négy körül, és én már a másnapi sajtótájékoztatóra tényleg a frissen tisztított piros kabátomban mentem, mert reggel kilenckor már nálam is voltak újra a kitisztított ruhák. Ugye, hogy hihetetlen? És ráadásul olcsóbban, mintha elcígöltem volna a ruhákat két villamosmegállónyira.

A tisztító amúgy sem a kedvenc mókám, mert az öltönyöket elég nehéz cipelni, de ez, hogy jó áron hozzák-viszik, nagy könnyebbség nekem, egészen biztosan az ő szolgáltatásukat fogom használni a jövőben is.

Árakért és részletes szolgáltatáslistáért katt ide!

Bio-szőnyegtisztítás

Régóta csinálok ilyen jellegű teszteket, mindig is nagyon élveztem, de ez a mostani egy különösen jó meglepetésnek bizonyult. A lakásban épp aktuálissá vált egy nagyobb takarítás, kisebb átszervezés és már rég kokettáltam egy bio-szőnyegtisztító céggel. Egy anyukás fórumban is mindenki őket ajánlotta, így nem is kerestem mást.

A lakásunkban harmadik éve nem használunk semmilyen vegyszert, és a szőnyeg miatt már tipródtam egy ideje, mert igazán ráfért volna egy tisztességes gatyába rázás, de vegyszereket nem akartam rá engedni.

Kapóra jött a bio-szőnyegtisztítás, és megmondom őszintén, amikor telefonon megkérdeztem, hogy milyen anyagokkal végzik a tisztítást, rögtön meggyőztek; mosószóda és citromsav – hangzott a határozott válasz. Ennyi, köszönöm szépen, értem is, jó is, és nem valami misztikus összetevőjű, ellenőrizhetetlen cucc, hanem egyszerű, lebomló szerek. Kézzel én is így szoktam, de a mélytisztításhoz szükséges a nagy nyomású gép is.

Teszt: házhoz jön a vasalás

A megbeszélt időpontban meg is érkezett – mint akkor megtudtam, – a cég tulajdonosa és segítője.  Nekiestek a gyerekfoltoktól hemzsegő szőnyegnek. Zsírkréta, filctoll, mindenféle kiömlött, felborult, kicsordult dolog maradványai tarkították az egyszerű, egyszínű padlószőnyegünket.

Először egy szuperszonikus porszívóval mentek végig rajta, amelyben – ez nagyon tetszett – kicsi kalapácskák püfölik a szőnyeget, így olyan, mintha egyszerre ki is porolnák. Utána következett a mosószódás, citromsavas mélytisztítás.

Erőlködtem a fotózással, de a nappalinkban olyan a fény, hogy nem igazán adja vissza egy fotó sem azt az igazi „tisztaságérzetet”, ami a lakásban a tisztítás után keletkezett. A weboldalukon egyébként találhatunk „előtte-utána” fotókat, én kisdobos becsületszavamra tanúsítom, hogy így volt nálunk is.

A cég vezetője elmondta, hogy három év alatt több ezer megrendelésük volt, némi reklamáció összesen két esetben érkezett, és mindig mindenki elégedett, hívják őket vissza, a naptáruk teljesen tele van. Ezt meg is értem. A többi, szőnyegtisztítással foglalkozó cég weboldalán is hasonló – vagy magasabb – árakat találtam.

Megrendelőik harminc százaléka kisbaba születése előtt kéri a biotisztítást, mert sokan ilyenkor minden tisztíthatót kitisztíttatnak, hiszen nem csak szőnyegre szakosodtak, hanem a matracokat, kanapékat, puffokat, sőt még az autók belsejét is kezelésbe tudják venni. Ez a tisztítás a magas hőmérséklet miatt a poratkákkal is végez, allergiásoknak is jó választás.

Árakért és részletes szolgáltatáslistáért katt ide!

Vasalás házhoz

Régen volt ilyen sikerszériám tesztelésnél, de a házhoz szállítós vasalás is nagyon bevált. Ezzel nem pepecseltem sokat, a kereső által dobott első találatot teszteltem. (Jó, minimális ár-összehasonlítást végeztem, és itt most épp akcióban volt az úgynevezett „kilós vegyes csomag”.) Hívtam a céget, egy nagyon készséges fiatalemberrel beszéltem, jöttek is a ruháért, vitték is.

Teszt: házhoz jön a vasalás

Magamnak annyi a tanulság, hogy én azt hittem, maximum másfél kiló ruhát rakok össze (reggel épp rohantam, csak dobálni volt időm), de kiderült, hogy megvan az két kiló is. Pedig a zöldségesnél és a főzésnél már alig szoktam tévedni.

A honlapjukat böngészve észrevettem, hogy a cég szolgáltatásai nem korlátozódnak a vasalásra, ruhajavítást és tisztítást is vállalnak. A tisztítással most egy időre megvoltam, de hogy akkor teljes legyen a kép, betettem egy szoknyát is, amelynek „megmihálylott” kicsit a cipzárja. A szoknyának elég speciális színe – ez vitt némi kihívást a feladatba, akármilyen színű cipzár nem passzolt volna hozzá.
A megbeszélt időpontban ezek a ruhák is visszaérkeztek, gyönyörűen vasalva, és úgy tűnik, a cipzár színe csak nekem jelentett volna kihívást, profiknak nem.

Taraba Sándor (megint családi vállalkozás, a cégvezető egyben a diszpécser és a futár is, így bár előre nem terveztem, volt alkalmam beszélni vele) cégvezető elmesélte, hogy másfél éve működik a vállalkozás, édesanyja ötlete volt, aki varrónőként dolgozott, úgy tették hozzá a vasalást és a vegytisztítást is. Fő ügyfeleik többgyerekes anyukák és egyedülálló férfiak, sok állandó megrendelőjük van. Taraba Sándor szerint a legfontosabb a megbízhatóság. Sok cég nem azért hullik ki a piacról, mert drágábban kínálja ugyanezt a szolgáltatást, hanem mert valamiért nem teljesítenek megbízhatóan.

Árakért és részletes szolgáltatáslistáért katt ide!

Nagyon ritka az ilyen, de elmondhatom, hogy mindhárom tesztelt cég szolgáltatása ötöst érdemel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top