Otthon

Csináld magad: csipkés csillár

Újrahasznosított anyagdarabokból te is egyszerűen összerakhatod ezt a tavasziasan könnyed, habos-babos csillárt.

Csináld magad: csipkés csillárEgy szép lámpaburáért vagy csillárért tetemes összegeket elkérnek a boltokban, nem véletlenül, hiszen egy mutatós fényforrás az egész szoba fényét emelheti. Akár magunk is készíthetünk otthon egyszerű, mégis látványos csillárt megmaradt csipkés anyagdarabokból, ha követjük az Inspired by Lovely blog szerzőjének útmutatását, és az sem árt, ha kicsit precízebben dolgozunk nála.

A hozzávalók:

– 2 hímzőráma (egy kisebb és egy nagyobb)
– csíkokra vágott anyagdarabok (sima fehér és csipkés vegyesen)
– fehér madzag
– ragasztópisztoly
– fehér festék

Először fessük fehérre a hímzőrámákat, de ha más színű anyagdarabokból készül a csillár, akkor válasszunk egy hozzájuk illő festéket.

Csináld magad: csipkés csillár

Egy mérőszalag segítségével osszuk három egyenlő részre a hímzőrámák kerületét: ha például harminc centis az egyik, akkor tíz centinként tegyünk rajta egy-egy jelölést. A három kijelölt ponton kössük össze cérnával a két rámát úgy, hogy nagyjából 15 centi távolság legyen közöttük.

Csináld magad: csipkés csillár

Ezután elkezdhetjük felragasztani a csíkokra vágott anyagokat. Először rögzítsük őket a ragasztópisztollyal a nagyobb rámára, majd ragasszuk őket hozzá a kisebbik, alsó rámához is, de úgy, hogy maradjon egy kis íve az anyagdaraboknak.

Csináld magad: csipkés csillár

Végül ragasszunk még egy adag anyagdarabot a felső rámára, de csak oda, hogy ezek egy külső réteget alkossanak. Ezzel készen is vagyunk, már csak a felső rámára kell erősítenünk három cérnát, amivel fel tudjuk akasztani a csipkecsillárt egy égő köré, de anélkül is szép látványt nyújt, főleg ha rásütnek az első tavaszi sugarak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top