nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Erre is jók a gombok!

Erre is jók a gombok!

Mindenki tart otthon kisebb-nagyobb gombgyűjteményt, itt az idő, hogy használjuk is őket! Készíthetünk belőlük kitűzőt, gyűrűt, vagy feldobhatjuk velük az unalmas díszpárnát, képkeretet.
NLCafé
f Ajánlom

Miután nagyon szerettétek azokat az összeállításokat, amelyekben megmutattuk, mi mindenre jók a ruhacsipeszek, a parafa dugók és a befőttesüvegek, most a gombokat kerítettük sorra.

30 Fotó megtekintése

Erre is jók a gombok!

A gyerekeknek vagy magunknak is készíthetünk gombos hajtűt attól függően, milyen hangulatú gombokat találunk hozzá. A művelet egyetlen titka az, hogy először fel kell varrni a hajtűre a gombokat, és csak utána ragasztani, így jobban a helyükön maradnak.
Még több +
Azért sem kell nagyon megizzadnunk, hogy helyes kitűzőket készítsünk a gombjainkból, csak varrjuk vagy ragasszuk őket egy filcből kivágott, kör alakú alapra.
Még több +
<a href="http://www.nlcafe.hu/otthon/20130218/csinald-magad-masnis-konyvjelzo/" target="_blank">A masnis könyvjelzőhöz</a> hasonló gombos könyvjelző is fillérekből előállítható. Csak egy szupererős pillanatragasztóra van hozzá szükség.
Még több +
Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk egyedi gyűrűt magunknak, amihez felhasználhatunk egy meglévő bizsut, vagy vehetünk hozzá gyűrűalapot.
Még több +
Mindössze cérnára és sok egyszerű, egyforma gombra van szükségünk ehhez a karkötőhöz, és kis türelemre. A módszer egyszerű: először kettesével varrjuk egymáshoz a gombokat két-három öltéssel, aztán varrjuk egymáshoz sorban a gombpárokat. Végül fűzzünk a közepébe egy szép szalagot, és hagyjuk hosszabbra a két végét, ezzel tudjuk majd megkötni a karkötőnket.
Még több +
Aki komolyabb ékszerekbe is belevágna, az készíthet charm karkötőt gombokból, ezen nagyon jól mutatnak a gyöngyházasak a kék különböző árnyalatai mellett.
Még több +
Ha gombos hűtőmágnesre vágyunk, szintén nincs nehéz dolgunk. Csak mágneskorongot vagy felvágott mágneslapot kell ragasztanunk a gombok hátuljára. Ragasztópisztollyal biztosan a helyükön maradnak.
Még több +
Ha ügyesen válogatjuk össze a színeket, akkor egy egyszerű vázából is valami egészen különlegeset varázsolhatunk. Akár egy-egy apró csorbulást is elfedhetünk így.
Még több +
Vagy feldobhatunk egy rég nem használt földgömböt.
Még több +
Aki rettentő türelmes, az nekiállhat ennek a meseszerű lámpának. Miután lecsupaszítottuk az ernyőt, fűzzük fel a gombokat vékony drótokra, és a két végüknél rögzítsük őket az ernyő vázához. A dolog szépséghibája, hogy olvasni nem kényelmes mellette, de hangulatlámpának páratlan.
Még több +
Egy gyerekszobába szánt lámpát sokkal kevesebb munkával feltuningolhatunk, és még esti mesét is olvashatunk majd mellette. Az ernyő széleit színes farkasfogszalaggal díszíthetjük.
Még több +
Még egyszerűbben tehetünk egyedivé egy megunt képkeretet.
Még több +
Vagy ha már nagyon nagy a gombgyűjteményünk, akkor egy egész képet kirakhatunk belőlük.
Még több +
Kevesebből kijön ez a helyes műalkotás, amivel feldobhatunk egy túlságosan üres falrészletet.
Még több +
Babaszobába szép megoldás, ha a gyerek nevének kezdőbetűjét rakjuk ki egyszínű, de különböző méretű gombokból.
Még több +
A nagyobb kislányok, de még a felnőtt nők szobájában is szemet gyönyörködtető látvány egy gombokból kirakott habos-babos báli ruha.
Még több +
Bármilyen egyszerű formával próbálkozhatunk, csak rajzoljuk először körbe, próbáljuk oda a gombokat, és csak a végén ragasszunk. A nagyobb gombok közti űröket pici gombokkal vagy gyöngyökkel takarhatjuk be.
Még több +
Egy unalmas, egyszínű párnát vagy egy sötétítőfüggöny alját anélkül tehetjük egyedivé, hogy tudnánk igazán hímezni.
Még több +
Azért pár levélkével megpróbálkozhatunk, a virágokat majd pótolják a gombok.
Még több +
Egy egyszínű díszpárnának könnyen tavaszi hangulatot adhatunk. A szalagokat textilragasztóval rögzíthetjük, ha meg akarjuk úszni a varrást.
Még több +
Ha ennél is kevesebbet pepecselnénk, akkor elég pár helyes gomb, hogy kedves dekorációval dobjunk fel egy egyszerű függönyt.
Még több +
Egyszerűen készíthetünk pecséteket érdekesebb mintájú gombokból, különösen jól jöhetnek, ha a gyerek szeret postásat vagy hivatalnokosat játszani.
Még több +
Ehhez megint nagyobb mennyiségű gomb szükséges, viszont a legolcsóbb tükörből is mutatós darabot varázsolhatunk így. Mielőtt nekiállunk felragasztani a gombokat, fessük le egyszínűre a keretet.
Még több +
Egy egyszerű formának is új életet adhatunk gombborítással.
Még több +
Ez a ragasztópisztollyal készült gombos koszorú esküvői dekorációnak sem utolsó.
Még több +
Ha nincs elég egyforma színű gombunk, könnyen lefesthetjük őket mindenféle maszatolás nélkül, ha két fogpiszkálóra tűzzük fel őket.
Még több +
A legegyszerűbb gombokból könnyen rakhatunk össze gyerekjátékot. Csak a színekkel ne spóroljunk.
Még több +
Egy ládányi gombot sem lehetetlen felhasználni: ha damilszálakra fűzzük őket, színes térelválasztó függönyt kapunk.
Még több +
Örökké pompázó virágcsokrot is készíthetünk gombokból és gyöngyökből, csak olyan drótot kell találjunk hozzá, ami elég vékony ahhoz, hogy átbújjon az apró lyukakon, és könnyű hajlítani. A virágkötöző drót például tökéletes erre. Vágjunk belőle egyforma darabokat, hajtsuk őket félbe, fűzzünk rá egy gyöngyöt, és hagyjuk, hogy lecsússzon a hajtásig. Ezután a drót két szárára fűzzünk fel még két-három, egyre szélesebb gombot, amik jól mennek egymáshoz. A végén csavarjuk meg a drótot, hogy a gombok a tetején maradjanak, ha megfordítjuk, és kész is az első virágunk. A végén beleállíthatjuk őket egy nem használt sótartó lyukaiba, hogy szépen megálljanak.
Még több +
Egy igazi gombmániásnak nem is lehet más táskája, csak a megfelelő színű gombokat kell megtalálni hozzá, és felvarrogatni őket egy korábban unalmas táskára. <br /> (Fotók: Pinterest)
Még több +
Megosztás Facebookon