Otthon

Csináld magad: 3D-s papírszívek Valentin-napra

Elbűvölő dekorációt készíthetünk némi piros papírból, hogy meglepjük a szeretteinket.
Kattints a képre a lépésekért!
Kattints a képre a lépésekért!

Örök szerelmünk a papír, mivel nem drága, és egy kis késügyességgel csodaszép dolgokat lehet kihozni belőle. Ha Valentin-napra szeretnéd szívecskékkel meglepni a párodat, akkor ne keress tovább, ezek a mutatós 3D-s papírszívek a How About Orange nevű blogról tökéletesek lesznek. A munkamenet ráadásul annyira egyszerű, hogy még fakezűek is nyugodtan nekiállhatnak, és csak piros papír, olló és ragasztó kell hozzá.

Papír, ragasztó, olló

Az első dolgunk, hogy egy piros papírlapból kivágunk kisebb-nagyobb szívecskéket. Ahhoz, hogy 3D-sek legyenek, vágjuk be a szívet a felső ívek találkozásánál nagyjából egyharmadig. (Ha szabad kézzel bizonytalanok vagyunk, itt egy letölthető sablon.)

A bevágások mentén hajlítsuk hátra a papírt mindkét oldalon, majd nyomjunk egy csík ragasztót a hátrahajló részre, és csípjük össze az ujjunkkal a két felét, hogy összeragadjanak. Így a szív közepe szépen kidomborodik majd. Használhatunk kétoldalú ragasztót is, de folyékony ragasztóval tartósabb lesz.

Falra, ajtóra, ajándékra

Ha legyártottuk a kellő mennyiségű papírszívet, akkor kezdhetünk is dekorálni velük. A rögzítéshez használhatunk hurokba ragasztott celluxdarabokat vagy gyurmaragasztót. Díszíthetünk a szívecskékkel egy falrészletet a hálóban, egy ajtót, vagy ha sajnáljuk a falat, akkor poszter is lehet belőlük. Még ajándékok dekorálására is alkalmasak.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top