Otthon

Mik a legfertőzőbb tárgyak a babaszobában?

Itt a lista, hol telepedik meg először az utcáról behozott vírus a gyerekek szobájában.

Mik a legfertőzőbb tárgyak a babaszobában?Bár már bebizonyosodott, hogy a túlzott fertőtlenítés ártalmas is lehet a gyerekekre, mivel így nem hagyjuk dolgozni a saját immunrendszerüket, nem árt tudni, hol vannak a legkényesebb pontok a babaszobában. Ráadásul most az egész évben jelen levő baktériumok mellett az influenzát és náthát hordozó vírusok miatt sem árt a fokozott óvatosság. A Parenting nevű szülőknek szóló oldal összeállította a négy legveszélyesebb felület listáját.

1. Szőnyeg

A szőnyeg szivacsként szívja magába a kórokozókat, akár a koszos pelenkából, akár egy cipő talpáról érkeztek. Aki parkettás lakásban lakik, az most fellélegezhet, a szőnyegeseknek viszont heti többszöri porszívózást ajánlanak.

2. Játékok

Nem meglepő, hogy a játékokon kötnek ki a kórokozók, hiszen a gyerekek folyton ezeket fogdossák, miközben hol a földön hevernek, hol a szájukba veszik őket. A fából, műanyagból készült játékokat érdemes néha áttörölni gyerekbarát fertőtlenítővel, de a mosogatógépben is kimoshatjuk őket.

3. Pelenkázóasztal

Nem kell külön magyarázni, hogyan kerülnek ide a baktériumok, elég, ha nem feledkezünk meg a rendszeres tisztításáról.

4. Plüssállatok

A szőnyeghez hasonlóan ezek a szőrös jószágok is gyűjtik a kórokozókat, ezért nem árt őket néha bedobni a mosógépbe. A gyerek kedvencére pedig érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hiszen azzal kel és fekszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top