Otthon

Csináld magad: mécses mandarinból

Ha nem volna róla videó, kételkednénk benne, hogy működik a mandarinmécses, amihez csak egy mandarin és egy kis olívaolaj kell.

Sosem gondoltuk volna, hogy egy mandarinnal és egy kevés olívaolajjal ilyen hangulatos látványt teremthetünk.  Egy kis kézügyességgel és nagyjából öt perc munkával kedves mécsest varázsolhatunk az asztalunkra ebből a két összetevőből az Apartment Therapy nevű amerikai életmódblog útmutatása alapján, amiről videó is készült.

Lépésről lépésre

Először fogjunk a kezünkbe egy mandarint és egy kést, majd a közepénél vágjuk körbe a gyümölcs héját, és óvatosan fejtsük le. Miközben elkezdjük megenni a belsejét, tegyük félre azt a felét, amiből az alján kiáll egy fehér pöcök, az lesz ugyanis a kanócunk. A héj másik felét tegyük egy vágódeszkára, és a közepéből vágjunk ki egy csillagformát. Igyekezzünk viszonylag nagyobb csillagot kivágni, különben a láng később megpörköli.

Csináld magad: mécses mandarinbólVégül töltsünk egy kis olívaolajat a mandarinhéj kanócos felébe, várjunk egy kicsit, amíg a gyertyabél kicsit megszívja magát, és gyújtsuk meg. Jobb, ha a kanócunk rövidebb, különben túl nagy lesz a lángja. Ha meggyulladt, fedjük le a csillagos mandarinhéjjal, és kész is a mécsesünk, aminek az oldalán gyönyörűen átrajzolódik a mandarin bőrének mintázata.

Hogy nehogy véletlenül felgyulladjon tőle valami, mindenképp tegyük egy tálkára, vagy befőttesüvegekbe a mandarinmécsest, de a profik vízen is úsztathatják őket egy tálban, így garantáltan tűzbiztos lesz a kompozíció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top