nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Csináld magad: mécses mandarinból

Csináld magad: mécses mandarinból

Ha nem volna róla videó, kételkednénk benne, hogy működik a mandarinmécses, amihez csak egy mandarin és egy kis olívaolaj kell.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Sosem gondoltuk volna, hogy egy mandarinnal és egy kevés olívaolajjal ilyen hangulatos látványt teremthetünk.  Egy kis kézügyességgel és nagyjából öt perc munkával kedves mécsest varázsolhatunk az asztalunkra ebből a két összetevőből az Apartment Therapy nevű amerikai életmódblog útmutatása alapján, amiről videó is készült.

Lépésről lépésre

Először fogjunk a kezünkbe egy mandarint és egy kést, majd a közepénél vágjuk körbe a gyümölcs héját, és óvatosan fejtsük le. Miközben elkezdjük megenni a belsejét, tegyük félre azt a felét, amiből az alján kiáll egy fehér pöcök, az lesz ugyanis a kanócunk. A héj másik felét tegyük egy vágódeszkára, és a közepéből vágjunk ki egy csillagformát. Igyekezzünk viszonylag nagyobb csillagot kivágni, különben a láng később megpörköli.

Csináld magad: mécses mandarinbólVégül töltsünk egy kis olívaolajat a mandarinhéj kanócos felébe, várjunk egy kicsit, amíg a gyertyabél kicsit megszívja magát, és gyújtsuk meg. Jobb, ha a kanócunk rövidebb, különben túl nagy lesz a lángja. Ha meggyulladt, fedjük le a csillagos mandarinhéjjal, és kész is a mécsesünk, aminek az oldalán gyönyörűen átrajzolódik a mandarin bőrének mintázata.

Hogy nehogy véletlenül felgyulladjon tőle valami, mindenképp tegyük egy tálkára, vagy befőttesüvegekbe a mandarinmécsest, de a profik vízen is úsztathatják őket egy tálban, így garantáltan tűzbiztos lesz a kompozíció.

Megosztás Facebookon