Otthon

Csináld magad: dísztál újságpapírból

Kis papírcsigákból könnyedén kirakhatjuk ezt az egyedi dísztálat, csak ragasztó és egy lufi kell hozzá.

Csináld magad: dísztál újságpapírbólEgy szép dísztálért még az olcsóbb helyeken is elkérhetnek ötezer forintot, de ha idővel jobban állunk, mint pénzzel, akkor magunk is alkothatunk egy tarka tálat olcsó alapanyagokból. Ha van otthon pár kupac félretett színes magazinunk, akkor már csak ragasztóra és egy lufira lesz szükségünk.

Színes papírcsigák

Első lépésben hosszú csíkokat kell kivágnunk az újságokból, csak arra figyeljünk, hogy egyforma szélesek legyenek, hogy egységes legyen a tálunk vastagsága. Azt számoljuk bele, hogy a csíkokat még félbe fogjuk hajtani, mert úgy szebben mutatnak majd összehajtva. Ha sokféle színt használunk, az nem baj, és a hosszúsággal is variálhatunk, így kisebb-nagyobb papírcsigákból áll majd össze a dísztárgyunk.

Ha megvannak a csíkok, akkor hajtsuk félbe őket hosszában, ragasztózzuk be azt a felét, amelyik majd nem látszódik, és nyomjuk össze. Utána kenjünk megint ragasztót az egyik felére, és hengergessük fel szorosan.

Ragasztó ragasztó hátán

Ezen a ponton elővehetjük a lufit: jobb, ha kisebb, kerek formájút használunk. A szájával lefelé állítsuk meg a felfújt lufit, és tegyük a tetejére az első papírcsigát a szebbik oldalával kifelé, majd ragasszuk körbe újabb csigákkal, amíg el nem készülünk az edényformával, csak néha hagyjunk egy kis időt neki száradni. Közben készíthetjük az újabb csigákat.

Ha valahol nagyobb lyukak maradnak, akkor rövidebb papírcsíkokból készült kicsi csigákkal ragaszthatjuk be őket. A végén fordítsuk meg az edényt, és picit nyomjuk az asztalhoz, hogy ne maradjon teljesen domború az alja. Várjuk meg, hogy megszáradjon, majd finoman mozgassuk meg benne a lufit, és húzzuk ki, vagy szúrjuk ki, és máris kitehetjük az asztalra vagy a pultra a személyre szabott dísztálunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top