Otthon

Csináld magad: takaró varrás nélkül

Akár a gyerekekkel is elkészíthetjük karácsonyi ajándéknak ezt a takarót, amit lehetetlen elrontani.

Akár a gyerekekkel közösen is elkészíthetjük ezt a takarót, annyira egyszerű az egész, csak két darab polár vagy thermoanyagra van szükségünk, amiket majd egymáshoz csomózunk. Az sem baj, ha nem mértani pontossággal dolgozunk, mert a végeredményen ez nem fog meglátszani. Kézzel készült ajándéknak is jó ötlet lehet nagymamának vagy kisbabás családnak, főleg ha találunk egy szép mintájú polár anyagot az egyik feléhez.

Ilyen lesz a takarónk. Kattints a képre a lépésekért!
Ilyen lesz a takarónk. Kattints a képre a lépésekért!

Ha felnőttnek szánjuk a takarót, akkor vágjunk le két darab, 170–210 centiméter hosszú darabot az anyagból. Ha babatakarót készítünk, akkor kétszer 140–180 centiméter is elég lesz. Ezután terítsük egymásra a két anyagdarabot, hogy fedjék egymást, simítsuk ki a gyűrődéseket. Ha valamelyik darab nagyobb, vágjunk le belőle.

Az anyagok sarkain vágjunk ki egy-egy 12×12 centiméteres négyzetet. Ha gyerekekkel együtt csináljuk, akkor vághatjuk 15 centi hosszúra is, mert úgy könnyebb lesz becsomózni. Ezután vágjuk be ugyaneddig a vonalig az egymáson fekvő anyagok széleit 2,5 centinként.

Így hurkolj! Katt!
Így hurkolj! Katt!

Innentől nincs is más dolgunk, mint hogy hurkot kössünk a rojtokra, ahogy mondjuk egy lufi száját is elkötnénk. Sima csomót is köthetünk úgy, hogy szétválasztjuk az egymáson fekvő anyagokat, és egymásba csomózzuk őket, de hurkolással szebb lesz a végeredmény.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top