Otthon

Így tárold trükkösen a hagymákat!

Tovább eláll a vöröshagyma, ha egy használt harisnyába csomózva lógatod fel őket. Megmutatjuk, hogyan.

Így tárold trükkösen a hagymákat!Nem véletlenül szokták füzérbe fonni a vöröshagymát, úgy áll el ugyanis a legjobban, ha szellős, száraz helyen raktározzuk el télire. Ha mi ömlesztve vettünk egy nagyobb adag hagymafejet, akkor is tárolhatjuk hasonlóan, nem kell hozzá más, mint egy használt nejlonharisnya. Mondjuk az, ami elkezdett futni a lábujjánál, így hordani már úgysem tudnánk.

Harisnyába csomózva

Csak csúsztassuk a hagymákat egyenként a harisnya szárába, és mindegyik felett kössünk egy csomót. A harisnyás hagymáinkat ezután lógassuk fel egy hűvösebb, sötét helyiségben, ahol 2–12 fok van. Ha jó minőségűt tudtunk szerezni, akkor akár húsvétig eláll. Arra figyeljünk még, hogy amit elteszünk, annak a nyaka zárt legyen, mert ott szoktak belekúszni a betegségek.

Ha van helyed a tárolásra, akkor krumpliból is érdemes lehet raktározni, mivel az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács azt állítja, hogy karácsonyra 200 forint lesz kilója.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top